Skip to main content
  • 2.08.2017.

Iz Coxovih ruku: System Divineova Louise zaorila Tomorrow Landom

Za ljude sutrašnjice, za one koji sanjaju bolji svijet zajedništva i glazbe koji se odvija podno bina i zasljepljujućih light showova Tomorrowland je svemir sam za sebe.


Ovogodišnje izdanje uvuklo te u centrifugu ludila dok homo futurusi plešu pod geslom ovogodišnjeg pomaknutog opskurnog lajtmotiva Amicorum Spectaculum. Život će postojati bio ti sretan u njemu ili ne, pa nema razloga da ne uzmeš sve lijepo što se nudi, a domaćem nam Davidu, čini se, nudi zaista lijepe stvari.

Gospodin Rončević onaj je kojega kada padne mrak i strobo dodirne zjenicu poznaješ kao System Divinea. Sustav je uređena logika postojanja unutar entropije kaosa, punkt gdje je sve na svom mjestu i postoji mjesto za sve i u kojoj se sve lijepo strukturira u ritmičku progresiju tona. Za ovog novog oca, 2017. donosi sasvim specifične blagodati i u poslovno plesnom aspektu, a s 33 ljeta u kostima  i polovicu ovoga vremena na sceni, David opravdava majčinu inklinaciju odavanja počasti Bowieu penjući se ubrzano globalnim kaskadama asudiosfere.

Strune akustične gitare zamijenjene su mašinama na struju, a novac usmjeren natrag u povećavanje kolekcije vinila, a danas ga nalaziš na putima deepa, tech housea i repetitivne derviške hipnoze techna. Prva nagrada stiže s 20, kada osvaja "Best Upcoming DJ", dvije godine kasnije slijedi još jedna, a ljeto 2014. dočekuje ga na bijelom pijesku Ibize kao pobjednika hrvatskog burn Residencyja, gdje ga u nadrealnom ostvarenju mini sna Carl Cox proglašava najboljim DJ-om bootcampa. Nakon što je rasplesao ekipu u Panami na Amsterdam Dance Eventu i stao uz bok velikima, unutra je počela bridjeti potreba da vrati nešto nazad, stoga pod životnim motom "Be Free" nastaje i istoimena udruga koja se bavi organizacijom evenata, promocijom glazbe koju voli i širenja poruke da je biti slobodan, zaista slobodan i svoj. Prvi EP rođen je 2009., a prvi remix pokupio je hvale i od francuskog pionira Laurenta Garniera. Uslijedilo je mnoštvo remixeva no čini se da elektronički astronaut veteran Moby osjeća posebnu povezanost sa sonornom estetikom System Divinea izdajući nekoliko remixeva na vlastitom Little Idiot labelu.

Pa ako se već penješ tko je bolji suputnik no Carl Cox koji je 22. lipnja već u kultnom klubu San Francisca, Halyconu pustio System Divineovu traku "Louise" u okviru Playgrounda koji je sakupljao novac za kamp Burning Mana 2017. No ono što smo danas ovdje došli donijeti, u svome vlastitom modusu gorenja, jest da je gospodin Cox Još jednom odabrao Davidovu stvar, ovoga puta prethodnoga vikenda, 22. srpnja na golemoj pozornici belgijskog Tomorrowlanda kao otvaranje subote. Još za ni jedan label vezana, "Louise" se razlegla krajolikom sjedajući u videu niže na vremensku oznaku 2:39:15. Pa posudi čekić, nakovanj i stremen, vjeruj u bolje sutra, voli svoje danas i podržavaj uspjehe svojih kao da su tvoji vlastiti.
{youtube}6KVtA5BiV6Y{/youtube}

sea star mobile
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2