Skip to main content
  • 5.01.2016.

Iz Španjolske u Dubrovnik s technom i houseom!

10. studenog 1986. u Španjolskoj rođen je jedan Mirko preuzevši prezime Odak. Tko je i gdje je Mirko danas?

 
No umjesto kastanjeta, strastvenih žena s cvijećem u kosi i flamenca ljubav je zaokrenula na elektrone koji šibaju glazbenim mašinama. Kako jabuke generalno kada padnu ostaju u relativnoj blizini stabala s kojih se se poklonile gravitaciji, Mirkov put započeo je gledajući oca Ivicu koji je bio voditelj kluba Pascha u Torrevieju 1995. Od tada više ništa nije bilo isto.

 
2001. donosi translaciju glazbenog srca na domaće tlo i Mirko baca sidro u blizini dubrovačkih zidina, u Cavtatu. Ista godina obilježila je i kupnju prve DJ opreme i nasljeđivanje goleme očeve zbirke vinila elektronike. Nekoliko godina rada na sebi, zrenja vještine i učenja i lokalni DJ-i mladog momka 2004. i 2005. sve češće počinju pozivati da zavrti s njima na eventima u kultnim Lazaretima, gdje još i danas baci koju posvetu počecima s jednakim žarom. 
 
Od 2008. krenulo je sastavljanje osobnog studija, ciglu po ciglu, komadić po komadić opreme i kao prva simpatija zauvijek ostaje fini Techno, iako su se u produkciju uvukle i ljubavnice Deep Housea i svih njegovih podgrana. izdanja su izašla na cijelom naramku labela uključujući i vlastiti, znakovito s posvetom počecima, nazvani Sons House Records. Pitate li ga za misiju reći će vam da želi na dubrovačkoj sceni ujediniti mlade klince sa već iskusnim stopalima s puno partyja u nogama.
{youtube}ocWaZ0y3sOo{/youtube}
 
I tako mladi ne tako friško Dubrovčanin s savršenom komandom tribal elemenata, techno ritma i deep refleksija s dubokim grooveom, nastavlja dalje, producira, sanja i napreduje na jugu tvoj lijepe zemlje. Načuli uši, neki novi ljudi dolaze na velika vrata! A dok se ne otvore uz škripu prati Mirka na Beatportu, Soundcloudu i Facebooku!
 
brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2