Skip to main content
  • 7.05.2013.

Izložba obožavatelja Depeche Modea u Zagrebu

U sklopu ljetne turneje Depeche Modea, DT će predstaviti jedinstvenu izložbu na kojoj će biti izloženo više od 100 rariteta i memorabilija iz najveće privatne zbirke Depeche Modea u svijetu – zbirke Burmeister.

Piše: 

Naslovna foto

Depeche Mode


U Galeriji Klovićevi dvori 9. svibnja 2013. godine u 19 sati otvara se izložba Depeche Mode Fan Exhibition – najveća privatna zbirka Depeche Modea. Izložba će se održati u samo tri odabrana grada – Berlinu, Budimpešti i Zagrebu.

Najbolji kolekcionarski primjerci uključuju jedinstvene artefakte iz zbirke Burmeister kao što je prva demo snimka benda, master ploče benda koje je izdala legendarna  istočnonjemačka diskografska kuća Amiga, jedinstveni EMU-2 sampler koji je bend koristio, kao i službene dokumente policijske obavještajne službe o nadzoru nad klubovima fanova grupe Depeche Mode u nekadašnjem DDR-u.
{youtube}JjH-b4Zcaxk{/youtube}

Također, izlošci će uključivati rane demo snimke, plakate za koncerte i fotografije, autograme, osobne predmete članova benda, rijetke ploče, nagrade, CD nosače zvuka i drugo. Izložba u Klovićevim dvorima otvorena je od 9. do 23. svibnja 2013. Ulaz je besplatan! Nastup Depeche Modea u Zagrebu 23. svibnja 2013. premješten je s Maksimira u Arenu Zagreb zbog tehničkih i produkcijskih zahtjeva. Održat će se u sklopu europske turneje kojom se promovira novi album "Delta Machine".
{youtube}lcmvcmWz2iU{/youtube}

sonus 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 2