Skip to main content
  • james ruskin
  • 22.06.2013.

James Ruskin za kraj izvrsne sezone

Nakon što su tijekom sezone u hrvatsku prijestolnicu doveli Dashu Rush, Ancient Methods, dvojac Loktibradu & Rumenige, Jotona, Oscara Mulera i još pokojeg velikana industrial techna, zagrebački je kolektiv Machine Whisper za zatvaranje spremio pravu poslasticu.

Naslovna foto

james ruskin
 
U Zagreb dolazi veliki James Ruskin, londonski DJ i producent koji je debitirao na techno sceni 1995. godine s izdanjem “Shock Treatment/Snuff” koje je snimio u suradnji s Richardom Polsonom. Isti dvojac je 1996. godine osnovao sada već kultni label Blueprint, do dana današnjega aktivan, koji je imao iznimno važnu ulogu pri oblikovanju i afirmaciji engleskog techno zvuka tijekom devedesetih godina prošloga stoljeća.
 
Prvi album “Further Design” izdaje 1998. na vlastitom labelu, a zatim slijede tri albuma izdana pod okriljem legendarnog njemačkog Tresora: “Point 2”, “Into Submission”  i “The Dash” te sva tri bivaju iznimno hvaljena bilo od kritike bilo od zaljubljenika u techno.
{youtube}1Kzl98qigL4{/youtube}
 
Nakon tri godine pauze, izlazi i prvo izdanje na labelu  Blueprint – “Interior” od O/V/R, projekt koji je zaživio 2009. godine, u suradnji s još jednom legendom UK techno scene, Karlom O’Connorom iliti Regisom. U istom razdoblju mijenja koncept i zvuk Blueprinta, plasirajući putem njega na tržište izdanja izvođača poput Paula Maca, Sighe, LAKKERa i Mark Brooma, u vidu njihovog zajedničkog projekta, The Fear Ratio.
{youtube}6O1jP67uEXk{/youtube}
 
Zahvaljujući odličnoj reakciji publike na  zajednički studijski projekt, James Ruskin i Mark Broom iliti The Fear Ratio 2011. godine izdaju album “Light Box” pod na opće oduševljenje kritičara i njihovih dugogodišnjih sljedbenika. Otprilike u isto vrijeme  Ruskinov drugi projekt, O/V/R, postaje pravi fenomen na svjetskoj techno sceni kada im 2010. izlazi EP “Post-Traumatic Son”, koji ulazi u standardni repertoar praktički svakog DJ-a beskompromisno oduševljavajući publiku i razvaljujući plesne podije.
{youtube}OgX0jWyhJ0c{/youtube}
 
Inače, ovo je  prvi nastup Jamesa Ruskina u Hrvatskoj od  2011. godine kad je gostovao zajedno s Regisom (O/V/R) u Staroj Klaonici te  dolazi u novonastali prostor Machine Whisper organizacije nazvan DHC3.  Ruskinu potporu daju domaći  Man From The Lab i Art Lentz, a za ovu prigodu osmišljen je i open air floor na kojem sviraju Fromm, Marko Luk i Denis Lederhas.  Vrata se u subotu 29. lipnja otvaraju u 22 sata, a vas će upad na techno slavlje stajati 70 kuna.

{jcal_latest eventid=3147}

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk