Skip to main content
  • Ludacris Rest Of My Life
  • 2.11.2012.

Je li Guetta plagijator?

Zanimljiva se usporedba pojavila na internetu s izlaskom novog singla za hip hop zvijezdu Ludacrisa, na kojem je uz Ushera, angažirao i Davida Guettu da mu malo poradi na tom house prizvuku.

Piše: 

Naslovna foto

Ludacris Rest Of My Life

Teško je danas odrediti žanrove kad imamo ljude poput Davida Guette koji će u svoju muziku ubaciti sve i svašta i tako napraviti neki crossover, na koji će opet, samo zato što je to Guetta, vrištati milijuni ljudi. Tako ni r’n’b, hip hop američke zvijezde nisu ostale imune, i vide koliko je EDM postao popularan u SAD-u, te iskorištavaju taj val kako bi podigli i vlastitu karijeru, ali i vice versa.

{soundcloud}https://soundcloud.com/ludacris/rest-of-my-life{/soundcloud}

Odličan primjer je, osim Guette, i veliki uspjeh Calvina Harrisa, a jedna od takvih zvijezda je definitvno i Ludacris, koji je uz Ushera na svom singlu Rest of My Life ugostio i Davida Guettu (koji se potpisuje i kao producent). Ubrzo se pojavila i usporedba s pjesmom kolege Afrojacka – Can’t Stop Me, i optužba da je Guetta zapravo maznuo od svog kolege. Usporedite sami…
{youtube}3eKXsEI4B38{/youtube}

No, nije da branimo Guettu, ali ne zvuči li ionako u tom pop EDM-u sve jednako? Samo dodaš malo light šoua, dimne mašine, puno distorzija…tko će ga znat?!

sea star mobile
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 2