Skip to main content
  • pushkar
  • 2.11.2012.

Damir Pushkar na Sanchezovoj kompilaciji

Mladi i perspektivni DJ i producent iz Zagreba Damir Pushkar u zadnje se četiri godine može pohvaliti zapaženim izdanjima i smjerom kojim je krenula njegova produkcija.

Naslovna foto

pushkar

Od prvog službenog izdanja 2008. za Bonzai Music koji se ujedno našao prvi na listi najprodavanijih singlova na portalu DJTUNES ispred Deadmau5a, Armand Van Heldena, Fatboy Slima izdanja su se nizala za brojne izdavačke kuće poput BluFin Records, Bush Records, Muzik4Tommorow, GF Recordings, Tiger Records i drugih.

Dj Tiesto, Airwave, Outcode, Wasabi, Jake Childs, Darren Bailie (ex.Guru Josh Project), Evren Ulusoy samo neka od imena za koje je Damir Pushkar radio remixe, a zanimljiv je podatak da su za njega remixe radili za Grammya nominirani Kenny Dope, Mr.V, Balthazar & Jackrock, Asad Rizvi, Syn & Roc, Daniele Petronelli, Sebastian Reza, Hernan Tapia, Steve Mulder, Sound Diggers i drugi.

Za ovog mladog producenta iznimno zanimanje pokazao je Roger Sanchez koji je nekoliko puta u svojoj emisiji "Release Yourself" pustio njegova izdanja, a Damirov singl "Plastic Man" Sanchez će uvrstiti na svoju posljednju "Release Yourself" kompilaciju koja izlazi  26. studenog  za Stealth Records preko Beatporta.

{soundcloud}https://soundcloud.com/damirpushkar/roger-sanchez-presents-damir{/soundcloud}

Damir ne zaostaje ni kad je riječ o hrvatskoj dance sceni. Dva puta je izdao službeni remix za grupu Colonia kao i za hrvatsku pjesmu predstavljenu na Eurosongu "Daria Kinzer – Celebrate" te surađivao s Kočanim Orkestrom  i Frankom Batelić.

Jedan od respektabilnijih komercijalnih domaćih producenata Boris Đurđević u par navrata je spomenuo kako je Damir Pushkar definitivno jedan od rijetkih kojemu bi on prepustio neki projekt bez ikakve brige na pameti jer je siguran u njegov talent i kvalitetu.
{soundcloud}https://soundcloud.com/djmarkcastelli/kocani-orkestar-damir-pushkar{/soundcloud}

Posljedni release "Plastic Man" koji je izašao 29. listopada eksluzivno na Beatportu trenutno se nalazi kao featured release pod minimal selekcijom ,te na kompilaciji "Beatport top 10 Must Hear Tracks week – 44". Izdao ga je na etiketi Hamburg Aufnahmen.

Iako ga prati veliki support po chartovima i radio emisijama u svijetu, Damir je kao i većina mladih producenata u Hrvatskoj i dalje neprimjećen od strane promotora, klubova, festivala i partyja. Booking na temelju rada Damir je dosad primio u Hrvatskoj samo od strane Astralis teama i F-Cluba. Dok je u svijetu starijim DJ-ima misija promovirati mlade talente koji nude novi zvuk i neku novu energiju, upravo kako Sanchez doživljava Damira, u Hrvatskoj se teško mladima pruža prilika da izađu i sjene i pokažu što znaju. Stoga ako već niste obratite pozornost na Damira i u nastavku poslušajte njegov posljednji još neobjavljeni singl "Hamburg Playground" i zapamtite mladima smo povjerili budućnost naše glazbe.

{soundcloud}https://soundcloud.com/damirpushkar/damir-pushkar-hamburg-1{/soundcloud}

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk