Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Skip to main content

Jedinstvena Grace Jones ovog ljeta dolazi u Zagreb

Glazbena ikona imat će svoj premijerni koncert u hrvatskoj metropoli.

Piše: 

Naslovna foto

naslovna foto: John Barret

Glazbena i modna ikona Grace Jones priprema premijerni koncert u Zagrebu na Šalati, 4. srpnja. Za Grace Jones ovo će biti drugi nastup u Hrvatskoj. Prvi je imala na otvorenju Dimensions festivala u pulskoj Areni 2017. godine kad je nastupala uz berlinski trio Moderat.

Grace Jones u pulskoj Areni na otvaranju Dimensions festivala 2017. – foto: Vedran Metelko

Jedna je od najprepoznatljivijih figura američke glazbene scene, Grace Jones već gotovo četiri desetljeća definira glazbu, modu i umjetnost te je neizostavan dio enciklopedija pop kulture. Veliki samostalni open air koncert u središtu Zagreba bit će prilika čuti presjek njen karijere.

VH1 ju je uvrstio na popis 100 najvažnijih žena rock ‘n’ rolla, dok ju je Billboard postavio među 40 najvećih imena klupske kulture. Počela je kao muza brojnim fotografima, a do danas brojni glazbenici i umjetnici ju navode kao uzor. Autorica je hitova poput “Private Life”, “Pull Up to the Bumper”, “I’ve Seen That Face Before” i “Slave to the Rhythm” s kojima je poharala glazbene ljestvice.

Turn Up The Bass: 20 godina rave scene gluhih (Deaf Rave) u novom dokumentarcu
‘Turn Up The Bass’ slavi 20 godina rave scene gluhih (Deaf Rave) i istražuje predrasude s kojima se zajednica suočava s mainstream elektroničkom scenom
‘Turn Up The Bass’ slavi 20 godina rave scene gluhih (Deaf Rave) i istražuje predrasude s kojima se zajednica suočava s mainstream elektroničkom scenom