Skip to main content
  • 3.07.2022.

Jedna polovica Daft Punka sklada svoje prvo djelo za simfonijski orkestar

Legende francuske elektroničke glazbe Daft Punk inače se ne povezuju s operom ili klasičnom glazbom, ali koreografkinja Angelin Preljocaj misli drugačije

Piše: 


Za svoje najnovije djelo, "Mythologies", doveli su Thomasa Bangaltera iz bivšeg dua, koji je napisao svoje prvo djelo za simfonijski orkestar.

"Postoji mnogo utjecaja barokne glazbe", objasnio je dirigent Romain Dumas, "Thomas je strastven prema Bachu, prema Vivaldiju, prema čistoći pisanja, čistoći stila".

“Rad s Thomasom Bangalterom također je veliko iskustvo, pa sam to željela iskoristiti”, dodala je koreografkinja Angelin Preljocaj.

"Nekoliko godina smo željeli napraviti nešto zajedno", rekao je 65-godišnji Francuz, "Pitao sam ga je li zainteresiran pisati za orkestar, stvarno je to želio, puno prije odvajanja od Daft Punka."

Bangalter i bivši član Daft Punka Guy-Manuel de Homem-Christo objavili su raskid svog partnerstva u veljači 2021. nakon 28 godina.

"Mythologies" se prikazuje u Grand-Théâtre de Bordeaux do 10. srpnja, prije odlaska na nacionalnu turneju od 37 dana.

defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk