Skip to main content
  • 10.10.2011.

Jeff Mills inspiraciju dobiva iz SF filmova

Jedan od najpopularnijih znanstveno-fantastičnih filmova u povijesti kinematografije "Fantastic Voyage" iz 1966.g. koji ostaje trajnim žanrovskim nadahnućem dobio je istoimeni soundtrack kojeg je napravio Jeff Mills iz Axis Recordsa.

Piše: 

Naslovna foto

Jeff Mills


Dvostruki CD očekuje nas tijekom ovog mjeseca. Prvo izdanje u ovom stilu bio mu je album "2087" inspiriran filmom "Cyborg 2087", režisera Franklina Adreona iz 1966.g. što znači da Jeff nadahnuće u ovom trenutku crpi iz znanstveno fantastičnih filmskih klasika.

Više o filmu "Fantastic Voyage – fantastično putovanje":
Kontekstualizirano hladnoratovskim nadmetanjem Fantastično putovanje govori o znanstveniku koji s Istoka bježi na Zapad, ali nakon napada mora biti podvrgnut rizičnoj operaciji uklanjanja krvnog ugruška. Nju pak jedino mogu izvesti članovi posade podmornice smanjene na mikroskopsku veličinu, i to unutar sat vremena koliko učinak traje. Dodaju li se tomu zavjera te saboter unutar posade, film obiluje uzbuđenjima čiji su protagonisti suočeni s nizom opasnosti unutar znanstvenikova tijela. Izvrsna premisa o "unutarnjem svemiru" potpomognuta je odgovarajućim scenografskim bravurama i iluzijom putovanja ljudskim krvotokom koje je jednako fascinantno kao putovanje nepoznatim svemirskim prostranstvima. Prema priči Otta Klementa i Jaya Lewisa Bixbyja scenarij je filma djelo Harryja Kleinera. (izvor www.tvprofil.net)

Kompletnu recenziju filma pogledajte ovdje.

Tracklist
01. Introduction – Phase 1-3
02. Into the Body (Inner World)
03. What Could That Be?
04. Brace Yourselves
05. Breaking Through the Inner Wall
06. Drift With the Direction of the Flow
07. The Heart
08. Passing Through the Heart
09. Miracle of the Universe
10. Clearing the Vents
11. Wait Until he Exhales
12. Endangered System
13. Blown Away
14. Light from the Outside World
15. What's That Up Ahead?
16. The Loss of Power
17. Suspicion
18. A Enemy Spy Surfaces
19. Laser Surgery
20. Rushing to the Eye
21. Whirlpool (The Only Way Out)
22. CMDIF – Mission Accomplished

Uoči Božića 2010.g., Jeff Mills je nastupao u Tokyu pa poslušajte taj set.

Jeff Mills – Live at Dommune – Tokyo [2010-12-23] by D2Techno

dobar house desktiop
dobar house mobile
“The Godfather of Disco – Mel Cheren – West-End Records” je očaravajući pregled uspona i pada plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
brejcha 1
“The Godfather of Disco – Mel Cheren – West-End Records” je očaravajući pregled uspona i pada plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju