Skip to main content
  • alt
  • 26.08.2015.

Jeff Mills kao egzibicionist, svezak 2

Egzibicionisti su možda pokupili lošu reputaciju vireći iz grmova i pokazujući neslutećim ženama što se nalazi ispod balonera.

 
No u korijenu latinske riječi stoji pokazivanje i otkrivanje i to je upravo ono što Jeff radi. Jedanaest godina nakon izdavanja originalnog Exibitionista izlazi njegov nastavak koji bi u globalnu audiosferu službeno trebao kliznuti 25. rujna.
 
Majstor svega onog elektroničkog, potpuno neobični osobenjak na sceni, koji pod povećalo stavlja korelacije glazbe i ostalih formi umjetnosti, u nastavku originalnog fiilma istražuje kako DJ koristi moderna tehnološka sredstva da bi stvorio bešavne mikseve i kompleksne prijelaze. Uranja dublje pokazujući svoj vlastiti proces i improvizaciju u stvarnom vremenu kao akustičar ili solo umjetnik koji improvizira.

alt

 
U novom traileru prikazan je isječak iz Mixa 2 s bubnjarom Skeetom Valdezom, kao i novo dodani Orion Transmission Mix na koji je slobodnu plesnu improvizaciju nakalemio plesač iz Chicaga Pierre Locket. Za sami trailer skokni na Vimeo.
 
Uz dupli DVD/CD Mills je ujedno i dijelove Exibitionista 2 zauvijek upekao u vinil pa će izaći i tri EP-a, prvi je vani od  29 lipnja, zatim drugi u rujnu i treći u studenom. Uz DVD na CD su translatirane skladbe iz samoga filma pa baci jabučicu na tracklistu niže i uzmi u obzir da one s zvijezduljkom još nisu puštene u javnost:
 
01. Code Four*/Running System*/The Bells
02. Optic*                                                            
03. Star People*                                      
04. AB* 
05. Strange Wind (From Something In The Sky) 
06. Axis Studio Take One* 
07. Spiralism* 
08. T Minus Thirty* 
09. Start Collector’s Journal* 
10. Night People* 
11. Dance Of The Star Children* 
12. Condex (From The Occurrence) 
13. Axis Studio Extra* 
14. Hydra/Synergy*/Designer Frequency One* 
15. Signals To Atomic One* 
16. Mills Machina (live)*/Gamma Player loop

alt

 
 
I za kraj nekoliko riječi samog meštra parade i čovjeka s naličja elektronike kao umjetničke forme ekspresije:
 
“Širenje umjetničkih formi u glazbi uvijek je bio cilj koji je trebao konstantno nadgledanje jer ima sposobnost evoluirati razviti svaku pojedinu ideju. Iz kuteva koji nisu laki za vidjeti ili razumjeti za većinu publike koja sluša i gleda, uvijek sam osjećao da bi svijet dance glazbe ljudima imao puno više smisla ako bi dobili mogućnost razumjeti kako se glazba programira i stvara – da svjedoče procesu od početka.
 
u 2006. sam ovom vizijom bio inspiriran da stvorim promatrački film i DJ projekt nazvan “Exibitionist”. Izdan je kao prvi DVD svoje vrste i prihvaćanje je bilo nevjerojatno pozitivno što je popločilo put za mnogo druge slične projekte koji će uslijediti.
 
Danas u ovo doba primjeri onoga “što DJ radi” su više  manje uobičajeni i obilni s internet programima kao što su  Boiler Room , Blaster Jaxx i razni Dj programi ali ni jedan još nije još srušio barijeru inovativnosti i postigao uspjeh “Exibitionist” DVD-a. Mnogo godina kasnije shvatio sam da ima još teritorija koji treba otkriti i stvari u vezi umjetničke forme koje se moraju izložiti.
 
“Exibitionist 2″ je dizajniran da uđe još dublje u umjetničku formu koja se prikazuje, ne samo to kako DJ koristi najnoviju tehnologiju, već kako razmišlja u stvarnom vremenu da bi stvorio svoje djelo spontano poput glazbenika koji svira akustični instrument ili soloista koji slaže ritmove na licu mjesta. Ovo je rijetka prilika za vidjeti kako tehnologija današnjice dopušta DJ-ima da budu slobodniji a time i kreativniji.”
 
sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2