Skip to main content
  • 11.10.2016.

Jeff Mills na francuskoj turneji s electronic-jazz fusion bandom!

Nema baš tako puno glazbenika koje izvan ove karakterizacije možeš zaista nazvati sveobuhvatnim umjetnicima čije djelovanje ruši barijere pojedinih praksi izražavanja.

 
Glazba na struju ili žice, film, kazalište, vizuali… Nije važno koje je. Jeff se uključuje u stvari po principu želje, sasvim neopterećen kutijama da trebamo biti samo ondje gdje nas je svijet smjestio kako bi lakše baratao kategorijama. Kao prvo si čovjek, slobodan da kližeš interesima i u njima ostaviš trag. 

 
Glazbeni je lutaoc svime onim novim i neobičnim i majstor starog i poznatog, onaj koji je dao oblik ranoj formi Detroit techna u Underground Resistanceu i rezidencije držao u najvećim klubovima. Ujedno je jedna od esencijalnih figura koja glazbu gleda kao cjeloviti živi entitet i ruši granice između koncertnog iskustva i onoga partyja u svojim orkestralnim suradnjama.
 
Sve što volimo na neki način je autoljubav – odražava pojedine elemente nas samih koje u tome pronalazimo – pa tako techno pionir dijelove sebe nalazi i u fuziji elektronike i jazza, a trupa s kojom staje za pulteve Pariza, Grenobla i Marseillea naziva je Spiral Deluxe. Kao članovi banda tu su Kenji "Jino" Hino koji preuzima bas i vokal, Yumiko Ohno koja u rukama ima Moog Synth, Gerald Mitchell iz Underground Resistancea na klavijaturama, a Jeff je zadužen za ritam mašinu i udaraljke. Ekipa je već u ovom sastavu za Millsov Axis Records prošloga proljeća izdala Kobe Session EP.

 
Live turneja započet će 18. listopada u Flowu na obalama Seine u Parizu, prije no što se narednoga dana zapute u Grenobl na lokaciju La Belle Électrique. Konačna stanica je petak, 21. listopada, kada se smještaju na pozornicu Le Siloa u Marseillesu.
 
Pa kako zvuči multimedijalni gospodin Detroita u primordijalnoj juhi jazza na struju možeš čuti povedu li te dromomanijom pogonjeni snovi put Francuske, a Kobe Session EP si poslušaj ovdje.
 
defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2