Skip to main content
  • jeff mills
  • 13.08.2012.

Jeff Mills neće nikad stati

Čudnovati čarobnjak kojeg toliko cjenimo Jeff Mills ove godine slavi 20 godina postojanja svog labela Axis te i nakon toliko godina ne upotrebljava računala i ostaje vjeran sebi.

Naslovna foto

jeff mills

I dalje glazbeni inovator i glazbenik vrijedan svakog poštovanja koristi isključivo alanogne mašine i synthove, a rad predstavljen u proteklih 20 godina na Axisu njegovo je životno djelo. Ove je godine obljetnicu labela proslavio raznim specijalnim partijima, ali i knjigom, USB-om i kompilacijom koja izlazi u listopadu ove godine.

Mills i dalje jednako kao i na početku smatra da je techno posebniji od svih drugih stilova elektronske glazbe, koji je u stanju pomicati ljude kroz budućnost bez da se upotrijebi jedna nota ili akord.

{youtube}m49UowFw554{/youtube}

Pomalo sebično Mills ne misli da je njegova uloga isključivo zabaviti publiku, već ponuditi nešto inovativno. Prema ljudima koji su ga došli poslušati ima dovoljno poštovanja da im ne servira uvijek iste stvari, u biti ako nema nešto novo za predstaviti Mills neće ni nastupiti. Mogli ste, ukoliko ste ga uživo slušali primjetiti da baš i ne gleda publiku, u tom je smislu sebičan dok god ispunjava svoju misiju prema kojoj mora donijeti nešto drugačije.

Za sljedećih 20 godina Millsu će biti 70 godina, nada se da će biti dovoljno zdrav i sposoban kako bi dalje radio glazbu. Ne namjerava nikad otići u mirovinu. U ovom trenutku ne misli da će ikad stati ili da će svemu doći kraj.

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2