Skip to main content
  • alt
  • 9.10.2014.

Jeff Mills sa simfonijskim orkestrom

Svi koji imalo prate što se događa u ovom elektroničkom svemiru vjerojatno su već primijetili da je Jeff Mills pomalo neobičan svat. Ali tako to obično biva sa onima koji hodaju uvijek korak ispred učiju uprtih u nove mogućnosti.

 
Čini se da se čistoća i mirna, stabilna i čvrsta ritmička progresija setova ovog osnivača Underground Resistancea nekako kaskadno širi u sve aspekte ličnosti. Mills nije jedan od onih kojima je glazba samo posao. On glazbu živi i čini se da je ona samo produžetak njegove filozofije ili način na koji komunicira s svijetom onda kad riječi nisu dovoljne. Zašto i ne bi? Note i ritam su uhvaćene emocije.
 
Ako te ne brine što netko misli i ne slušaš glasove onih koji šapuću da se ovo ne može ili ne smije ili da je to neviđeno i riskantno nikada nećeš učiniti ništa novo. Svijet su pomicali inovatori i eksperimentatori koji uvijek nakrive glavu i pogledaju situaciju iz drugog kuta. MIlls je već u nekoliko navrata otišao na izlet u film, suvremenu umjetnost ili ples, jer umjetnički senzibilitit je jedinstven. Podjela na forme je ovdje samo da se mi možemo lakše snaći.

alt

 
Tako je i Mills nakrivio glavu i napravio fantastičnu fuziju elektroničke glazbe sa klasičnim izvedbama simfonijskog orkestra. Sutra, 10. listopada, još jednom se ponavlja ovaj zanimljvii glazbeni cross over, prvi puta izveden 2005. Sutra će se sa Millsovim miks pultom ispreplesti zvukovi žica melbournškog simfonijskog orkestra na showu imena “Light From the Outside World”. Mills sam je napomenuo kako je izuzetno uzbuđen jer je već mnogo puta dolazio u Australiju ali ovo je prvi puta da dolazi sa ovom izvedbom.
 
Ovo je onaj Mills kojeg želite vidjeti, slobodan da eksperimentira i piše svoj futuristički manifest kako mu odgovara, ruši barijere između žanrova sa podrškom šezdesetodijelnog seta klasičara iza pulta kojima će ravnati njegov dugogodišnji suradnik Christophe Mangou

alt

 
Zanimljivo je da otkako je ovaj projekt započeo crossover se  nije dogodio samo u glazbenim žanrovima već služi i kao most prebačan preko generacijskog jaza jer su u publici jednako zastupljeni mladi ljudi, koji bi inače noći proplesali u klubovima, ljudi u 40-ima i 50-ima ali i oni koji nikada ne bi poslušali ništa slično elektroničkoj glazbi da nije bilo ovog fantastičog eksperimenta. Ako nikada ne probate nešto novo kako ćete znati sviđa li vam se? Nakon ove svirke svatko iz publike odlazi kući sa horizontom malo širim kako to obično biva kad izađeš iz zone ugode.
{youtube}3wPbNf1jhzM#t=3017{/youtube}
 
Žeimo MIllsu odličan show i neka i dalje nastavi stvarati nove ideje i otvarati još neotkrivene karte u špilu.
 
 
sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk