Skip to main content
  • jeff mills
  • 25.02.2013.

Jeff Mills stiže na UES!

United Electronic Sound nastavlja s vrhunskim gostovanjima, nakon Dave Clarka stiže nam čarobnjak iz druge dimenzije, osoba koja zaslužuje posebno poštovanje, jedan od najvećih – Jeff Mills.

Naslovna foto

jeff mills

Možda više ne želi nastupati u Detroitu s obzirom da ga na line-upu Movement Electronic Music Festivala nema, no u Hrvatsku ponovno rado stiže. Iako smo nedavno objavili da više neće nastupati kao „The Wizard“ i da je odlučio umiroviti taj svoj alias ipak se nadamo da ćemo na UES-ovom partiju u Zagrebu čuti bar dio starog čarobnjaka.

{youtube}2D2JXeva7hE{/youtube}

Prošlu je godinu Millsova etiketa Axis Records proslavila 20 godina postojanja, dok je Mills na sceni više od 30 godina. U tih 30 godina nikad se nije držao normi, uvijek je tražio nešto više i od sebe i od glazbe, ali i od publike. Posljednjih godina ključna teme njegovog stvaranja su: svemir, putovanje kroz vrijeme i UFO.

Na prošlogodišnjem Amsterdam Dance Eventu predstavio je uživo soundtrack za nijemi film iz 1928. „Die Frau im Mond“ (Žena na mjesecu) njemačkog redatelja i entuzijasta Fritz Langa. U rujnu prošle godine ponovno je spojio klasiku i elektroniku te uz francuski orkestar Orchestre National d’Ile-de-France upriličio u pariškoj dvorani jedinstvenu glazbenu avanturu koju je još prvi put izveo 2005. pred 10 000 posjetitelja zajedno s filharmonijskim orkestrom Montpelliera.

Jeff Mills u Zagrebu ponovno nastupa 30. ožujka 2013. kako su prve indicije govorile u novootvorenom klubu Colosseum, no kako je taj klub trenutno u problemima, lokacija još uvijek nije potvrđena.

{youtube}AkERHEMQ7uo{/youtube}

Detaljne informacije bit će uskoro poznate kad se United Electronic Sound oglasi službenom objavom. Do tada slobodno se veselite, imate i zašto!

brejcha 1
Vezani članci
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sonus 1
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sea star desk