Skip to main content
  • alt
  • 7.03.2014.

Jer Dino to zaslužuje

Posljednjih dana legendarni Dino Dvornik opet puni novinske stupce, ali povod nije izlazak kakve kompilacije najvećih mu hitova već nemogućnost dovršetka igranog dokumentarca o njegovu liku i djelu, “Manijaka”.

 
“Za dokumentarac o Dinu Dvorniku treba nam minimalno 350 tisuća kuna. Istina, Dino je bio i narkoman, ali na prvom je mjestu bio kralj. Kralj funka kojeg je publika obožavala. Dobili novce ili ne, dat ćemo 200 posto od sebe i film završiti, ma taman zbog toga svi završili na heroinu”,  otkrio je za Slobodnu Dalmaciju Danijel Tipura, redatelj “Manijaka, koji je zapao u financijske nevolje jer su sponzori redom odbili projekt.
 
Velike tvrtke, pokazalo se, ne žele svoje ime vezivati uz imena onih koji se vezuju za drogu, neovisno o tome koliko im se sviđala njihova glazba. A ta činjenica, makar se tako činilo do jučer, dobrano je “pokosila” financijsku koncepciju redatelja igranog dokumentarca. Ljuti zbog licemjerja i novonastale situacije koja ih koči u realizaciji, na Facebooku oglasila i Danijela Dvornik, a onda je, po Tipuri, krenula lavina reakcija…
{youtube}E_zT0YCH0zI{/youtube}
 
“Danijela i ja smo poludjeli i odlučili ljutnju iznijeti u javnost, a onda su “poludjeli” i Dinovi fanovi. Nakon što su čuli da nam tvrtke redom daju odbijenice, od njih smo dobili silnu podršku i “milijun” poziva. Ljudi nas zovu da bi sami uplatili sto, petsto, tisuću kuna… Tako da ćemo otvoriti račun, na kojem bi svi koji to žele uplatama pomogli financiranje filma. Počele su se javljati i neke tvrtke, tako da vjerujemo kako će sve na koncu ispasti dobro. Ne želimo da ispadne kako molimo i prosimo, želimo samo da film bude dostojan Dina Dvornika, ali za to nam treba novac “, kaže Tipura.
{youtube}5irSH-IlefA{/youtube}
 
Unatoč svemu redatelj i dalje računa da će dokumentarac biti gotov do početka ljeta. Samo će postojećim filmskim elementima nadodati i ovaj najnoviji, kako kaže, vezan uz licemjerstvo društva. “U filmu ću pokazati Dinovu drugu stranu. Drukčiju od one glazbene u kojoj se dokazao kao glazbeni inovator, daleko ispred svojeg vremena. Govorit ćemo o njegovoj borbi s medijima, razočaranju u sustav, svladavanju ovisnosti, o zadovoljstvu u vrijeme kada je bio neupitni broj jedan. Dakle, vidjet ćemo Dina i na vrhu i na dnu”,  govori Tipura otkrivajući kako će u dokumentarcu, uz Danijelu, kćer Ellu, Dinovu majku Dianu, brata Deana, govoriti i Rambo Amadeus, Denis Latin, Davor Gobac, Gibonni, Luky, Nenad Korkut… Od njih neće pristati na izjave u stilu: Bio je sjajan glazbenik, zadužio je hrvatsku scenu…, nego će inzistirati na dojmljivim, čak i brutalnim pričama. Onako kako bi to Dino volio.
 
 
sonus 1
Sonus je kompilirao najbolje trenutke prošlogodišnjeg izdanja i spojio ih u jedan video.
brejcha 1
Sonus je kompilirao najbolje trenutke prošlogodišnjeg izdanja i spojio ih u jedan video.
sea star desk