Skip to main content
  • 10.05.2020.

Još jedna smrt pogodila scenu – preminuo Pascal F.E.O.S.

Veteran njemačke elektroničke scene Pascal F.E.O.S. (52) preminuo je u petak 8. svibnja.

Piše: 


Okolnosti smrti još su uvijek nepoznate, a prvi je sa viješću na svom Twitteru izašao Christian Smith koji je s Nijemcem surađivao na nekoliko projekata za vlastiti Tronic label.

Feosa će se možda više sjećati starije generacije partijanera koje su ga mogle slušati od 1993. do 2011. na brojnim partijima diljem Hrvatske. (Zagreb, Kašina, Zadar, Pirovac, Rovinj, Dubrovnik, Split…)

Bio je jedan od utjecajnih njemačkih DJa i producenata koji je igrao vrlo važnu u ulogu u oblikovanju njemačke elektroničke scene 90-tih u domeni trance glazbe. Sa Jasonom Birchmeierom početkom 90-tih pokreće Resistance D projekt koji nije dugo djelovao, a 1997. solo započinje puštati sve više techno , te pokreće svoju etiketu Planet Vision gdje trake izdaju kameleoni poput Ricarda Villalobosa i Thomasa Schumachera.

Njegov debi album referira se prema njegovom umjetničkom imenu F.E.O.S (From the Essence of Minimalistic Sound). Do sada je objavio ukupno 4 studijska albuma i preko 200 izdanja pod različitim pseudonimima Sonic Infusion, Aural Float, Audiowerk, Azid Force, Infinite Aura, Bi-Face, Edenhouse, Hearts of Space, Minimalistic Source, Dune, Gen.D, Syncorpation.

U novije doba sklapa suradnju sa Gabriel le Marom i Azer Azaryem gdje rade na ambijentalnom projektu Aural Float. Ovako se na društvenim mrežama naš DJ Mary prisjetio druženja sa Pascalom 1996.

brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk