Skip to main content
  • 23.01.2017.

Jubilarna 900. radijska emisija Dobrodošli u klub

U srijedu, 25. siječnja, s početkom u 23 sata, na Drugom programu hrvatskog radija (HR2), bit će emitirana jubilarna 900-ta radijska emisija 'Dobro došli u klub' (Welcome To The Club).

Piše: 


Kultna serija tjednih radijskih emisija elektroničke glazbe 'Dobro došli u klub' (Welcome To The Club) započela je s emitiranjem na Drugom programu Hrvatskog radija davne 1996. godine i tijekom sezona emitiranja postala značajan faktor u oblikovanju hrvatske klupske scene.

Emisija promovira elektroničku glazbu i klupsku subkulturu (clubbing) te u hrvatski radijski eter donosi novitete svjetske glazbene produkcije. Putem intervjua i gostujućih DJ mikseva hrvatskoj su publici predstavljeni brojni domaći i strani DJ-i i producenti, a visok nivo kvalitete i atraktivnost sadržaja okrunjen je u studenom 2016. nagradom 'Ambasador' za najbolju radijsku emisiju.

"Drago mi je da je uz publiku i struka prepoznala kvalitetu moje emisije 'Dobro došli u klub' pa se zahvaljujem publici na glasovanju i stručnom žiriju na odluci o dodjeli ove prestižne nagrade.", izjavio je Dario Šarović – DJ Max, autor emisije, na svečanoj dodjeli nagrada 'Ambasador', koju je pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture organizirao web portal 'klubskascena.hr'.

Dario Šarović, poznatiji na klupskoj sceni kao DJ Max, legendaran je zagrebački DJ. Tijekom 26 godina rada sudionik je brojnih klupskih manifestacija, od svjetskih prvenstava DJ-a do evenata i festivala koji su okupili desetke tisuća posjetitelja. Njegovi DJ setovi obilježili su najznačajnije hrvatske klubove, od Zagreba do Novalje, a sudionik je i Ultra Europe festivala tri godine za redom. Konstantno ulaganje u glazbu i tehnologije te potraga za savršenim klupskim zvukom često ga izdižu iznad okvira postojećih glazbenih žanrova. Njegovi DJ nastupi su jedinstvena fuzija tonova, koji u savršenoj harmoniji zrače snažnom pozitivnom energijom pa često njegovi setovi u klubovima, na oduševljenje publike, traju 6 ili više sati.

"Iskustvo rada pred publikom značajno mi je pomoglo u kreiranju radijskih emisija i vjerojatno sam iz tog razloga uspio bez problema doći i do ove respektabilne brojke od 900 emisija 'Dobro došli u klub'.

Zahvaljujem se Drugom programu na ukazanom povjerenju, a posebno sam ponosan na uspjeh i značaj koji emisija dobiva na internacionalnoj sceni, unatoč činjenici da ju vodim na hrvatskom jeziku. Snimke emisija dostupne su na web servisima kao što su iTunes i Mixcloud te putem moje 'DJ Max' aplikacije za mobilne uređaje pa brojni svjetski poznati producenti i DJ-i sve više pokazuju interes za promociju svojih novih singlova i remixeva. Imao sam nedavno europsku premijeru remixa i ekskluzivni intervju s američkim producentom Daveom Audéom, dobitnikom Grammy-a 2016. za remix godine, svjetsku premijeru singla švedskog DJ-a i producenta Daminea Halla, a u emisijama su, uz danas značajna imena kao što su npr. EDX i Mambo Brothers, gostovali velikani svjetske klupske scene poput Stonebridgea i Felixa. Već za 901. emisiju mogu najaviti ekskluzivni intervju s Joachimom Garraudom, francuskim producentom koji stoji iza singlova i albuma svjetskih zvjezda kao što su David Guetta, Moby, The Eurythmics, OMD, Deep Dish…", izjavio je DJ Max i dodao: "Za 900-tu emisiju pripremam dvosatni miks s kojim ću pokušati sažeti razdoblje od dva desetljeća koliko emsiija postoji pa vjerujem da će publika uživati u klupskim klasicima."

Podsjećamo na jedinstveni audio-video sadržaj, jubilarnu 800-tu emsiiju 'Dobro došli u klub', snimljenu prije dvije godine na HRT-u, u HD kvaliteti u kojoj je DJ Max pokazao tehnološki razvoj DJ opreme, miksajući glazbu s gramofona, CD playera i USB stikova. Video snimka 800-te emisije dostupna je na Maxovim web stranicama: https://deejay-max.com

DJ Max, uz tjedne radijske emisije 'Dobro došli u klub' radi na svom novom EP-u i priprema europsku turneju.

sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2