Skip to main content
  • family grooves
  • 5.11.2012.

Kad ljubav ujedini obitelj i glazbu

Obitelj je bez daljnjega uvijek na prvom mjestu, no kad gajite gotovo jednaku ljubav prema glazbi moguće je spojiti te dvije stvari u životu i idealno ih uskladiti. Znaju to Izabela i Silvio Hrabar koji su se na taj način ujedinili u ono što nazivamo Family Grooves.

Naslovna foto

family grooves

 Silvia se sjećate još iz vremena nezaboravnih Technodroma, Sundancea i ostalih partija u Aurori koji su obilježili cijelo jedno razdoblje i generaciju  koja je odrastala uz te partije. Silvio je bio jedan od rezidenata Omegaritma i aktivno prisutan na sceni od 1997. No 2004. uplovio je u bračnu luku, dobio djecu i napravio pauzu, kako to inače biva u životu.

Ali nije zaboravio na staru ljubav, štoviše nakon nekoliko godina Silvio se vratio na scenu pojačan podrškom bolje polovice Izabele i uz današnje mogućnosti i tehnologiju nastao je Family Grooves. Zajedničkim snagama Izabela i Silvio svoju prvu zajedničku ploču koju čuvaju kao suho zlato izdali su sad već davne 2005. za Omegaritam. Izdanje se zvalo "Natural Selection", a osim njih na tom izanju su bili i Markus Stork, Aztec te Alenia.

silvio-izabela-hrabar

Glazba je oduvijek bila važan dio naših života, a s obzirom da su u današnje vrijeme alati za produkciju dostupni svima odlučili smo malo slobodnog vremena potrošiti na naš omiljeni hobi, a to je elektronska glazba. Imamo poprilično slične glazbene ukuse, pa se previše ne razilazimo u mišljenjima. Svaka kritika je konstruktivna dolazila s jedne ili sa druge strane.“ – priča nam Izabela te dodaje: „Ne ograničavamo se na određeni  stil, kako u produkciji tako i u Silviovim setovima možete čuti od nu funka pa do techna. Što se nas tiče produkcijom  se bavimo iz hobija i ne očekujemo veliku zaradu . Da bi se od toga kod nas moglo živjeti, trebali bi imati veliki broj izdanja visoke tiraže. Istina je da novija produkcija nema često bezvremeske karakteristike, ali sigurno se pronađe vrhunskih uradaka kako stranih tako i domaćih producenata"– zaključuje Izabela.

{soundcloud}https://soundcloud.com/izabela-hrabar/izabela-silvio-hrabar{/soundcloud}

U narednom razdoblju od ovog kreativnog dvojca 12. studenog očekujte novo izdanje “Underground” za jedan novi engleski label All Over It Records UK. Potom  početkom prosinca izlazi EP za hrvatski label Decoded Mini Records u vlasništvu Edy C-ja, na kojem će se se naći dva singla Family Grooves koje možete poslušati u nastavku te remix Alexandra Koninga.

{soundcloud}https://soundcloud.com/izabela-hrabar/izabela-silvio-hrabar-do-you-1{/soundcloud}

{soundcloud}https://soundcloud.com/izabela-hrabar/izabela-silvio-hrabar-catching{/soundcloud}

Osim navedenog u prosincu izlazi još jedan njihov EP na staroj poznatoj etiketi New Era Recordings u vlasništvu Tony Thomasa također s dvije njihove trake i remixom Tony Thomasa.
{soundcloud}https://soundcloud.com/izabela-hrabar/izabela-silvio-hrabar-1{/soundcloud}

U siječnju slijedeće godine Familiy Grooves planiraju još nekoliko izdanja za istu etiketu, pa ih možete popratiti na njihovom Soundcloudu ili Facebook stranici. Ne planirajući previše daleko međusobna ljubav i ljubav prema glazbi krojit će put i u njihovoj budućnosti.

sea star desk
sonus 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.