Skip to main content
  • mp3 usta
  • 5.11.2012.

MP3 player u ustima?

Postali smo ovisni o glazbi i gdje god da se krećemo slušalice su uvijek s nama, no dosad smo ih većinom nosili u ušima i glazbu na MP3 uređajima podešavali rukama. Što bi bilo kad bi glazbu počeli slušati ustima, a MP3 podešavati jezikom?

Naslovna foto

mp3 usta

Onda bi pričali o izumu zubnih navlaka ili popularno znanih kao "grillz" uobičajenih u hip hop kulturi ili kod pop zvijezda u kao nakit od zlata, srebra, pa čak i dijamanata ali od sada s ugrađenim MP3 playerom. Ne trebaju vam više ni slušalice, a ako ste mislili da je cool nositi aparati za zube onda je ovo hit za vas.

Mlada dizajnerica Aisen Caro Chacin na ovogodišnjoj je EECS konferenciji posvećenoj novim sučeljima za glazbeni izričaj u Ann Arboru, u Michigenu, prikazala zubne navlake koje imaju funkciju reprodukcije glazbe, sustav po imenu Play-A-Grill, koji predstavlja MP3 player koji pričvrstite u usnoj šupljini za zube, a umjesto zvučnika služe kosti vaše lubanje, koja prenosi vibracije uređaja do unutrašnjeg uha.

{youtube}fdtL70UDtpU{/youtube}

Uključivanje i isključivanje uređaja, mijenjanje pjesama, te pojačavanje i stišavanje glasnoće vrši se jezikom na kontroleru koji se nalazi ispod gornjeg nepca.

Zanimljiv izum, no pitanje je hioće li zaživjeti na tržištu kako je to zamislila dizajnerica.

Izvor: Vidi.hr

sonus 2
brejcha 1
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
sonus 1
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju