Skip to main content
  • gramofon

Kako je vinil osvojio CES 2016 konferenciju

CES se održava svake godine u Las Vegasu okupljajući zainteresirane za biznis, inovacije i tehnologiju namjenjenu širem tržištu. 
 

Piše: 

Naslovna foto

gramofon
Pomalo je neobična činjenica da su i Panasonic i Sony ove godine na CES-u fokusirali svoja dostignuća i prezentacije na gramofone. Iako, s obzirom na rastući trend kupovine vinila i DJ-inga, ta činjenica zapravo i nije preveliko iznenađenje. 
 
Panasonicov Technics SL1200-GA oduševio je sve prisutne, a pogotovo fanove legendarnog brenda. Ovom je prigodom obilježio i 50. godišnjicu, a njegov novi gramofon može se pohvaliti luksuznim dizajnom i materijalima, te dobro promišljenom inovacijom

tech

 
Sonyjev crni PS-HX500 zauzeo je brojne naslove izvještaja s njihove press konferencije, impresionirajući svojom mogućnošću da presnimava albume u audio fileove visoke kvalitete. To će omogućiti audiofilima da 'backup-aju' svoju kolekciju i preslušavaju digitalno, čime stari vinili dobivaju novu dimenziju i premošćuje se jaz između zvuka vinila i digitalnog zvuka

sony

 
Ovo nisu bili jedini gramofoni predstavljeni na CES-u 2016. Nekoliko manjih proizvođača također je predstavilo svoje nove proizvode.

Crosley Radio predstavio je svoju, nešto pristupačniju, vintage varijantu gramofona u raznim bojama. Ova je tvrtka djelomično zaslužna za jedan od prvih jeftnijih radija iz 1920. godine, imena 'Harko'. Osamdesetih godina posvetili su se proizvodnji retro radija i džuboksa, a danas predstavljaju simpatične prenosive gramofone koji se mogu kupiti u hipsterskom dućanu Urban Outfiters za otprilike 70-80 funti. Iako, kako prenosi magazin WIRED, zvuk podsjeća na nešto bolji zvučnik na mobitelu. 

gr

 
Koji biste vi odabrali?
wls 20 mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats web