Skip to main content
  • 8.01.2016.

Klubska 3ca: Kulturom protiv mećave

Klubska Scena vam predstavlja novu tjednu rubriku u kojoj ćemo za vas odabrati 3 zanimljiva vikend događaja u Zagrebu.

Piše: 

 
Premda su temperature niske i Zagreb je okovan snijegom, skupite snage i izađite van! Donosimo vam 3 događaja iz različitih kulturnih sfera koja vrijedi posjetiti…
 
Petak, 8. Siječnja
 
 
Novi dokumentarni film Željka Sarića premijeru ima večeras u 20h u kinu Tuškanac. Dokumentarac donosi priču o iskustvima stvarnih protagonista dating siteovanjihove pokušaje pronalaska veze ili životnog partnerstva putem Interneta gdje anonimnost može biti prednost, kao i prepreka. Fenomen virtualne ljubavi koja može ili ne mora prijeći u stvarnost nepresušan je izvor inspiracije za umjetnost modernog doba. Ulaz na projekciju je slobodan, a film je sufinanciran sredstvima HAVC-a.
 
★ BOWIE DAY ★ @ Klub. 
 
 
 
YEM (Your events managed) kolektiv okuplja mlade glazbene entuzijaste koji se bave organizacijom, promocijom i puštanjem glazbe. Ovog petka u zagrebačkom klubu Klub. organizira party povodom proslave 69. rođendana jednog od najkarizmatičnijih živućih glazbenika, Davida Bowieja. Tzv. glazbeni kameleon nezaobilazna je figura u popularnoj kulturi zadnjih pola stoljeća, a s novim – 25. studijskim albumom „Blackstar“ – ponovno dokazuje svoju inovativnost te iznova pomiče granice glazbenog svijeta. Na rođendanskoj proslavi u klubu Klub.,glazbeni selektori će prošarati njegovom bogatom i dugom karijerom, a osim Bowiejevih pjesama, na repertoaru će biti i Morrissey, The Cure, Depeche Mode, LCD Soundsystem itd. Fešta počinje u 23h (upad je 10kn prije 00:30h, 20 nakon), a od 23 do 01h na akciji su Martini (15kn) te pivo (11 kn). Let's dance!
 
Subota, 9. siječnja
 
IZVEDBA PREDSTAVE "SIJEŠ ZA BUDUĆNOST" @ AKC Medika
 
 
Glazbena monodrama „Siješ za budućnost“ Maje Ujević u režiji Irene Čurik prikazuje dokumentarnu ispovijest o osam hospitalizacija na psihijatrijskom odjelu bolnice Vrapče, a napisana je i izvođena od strane bivše pacijentice. Svjedočanstvo se sastoji od osam epizoda koje kombiniraju subjektivni pogled protagonistice s faktografskim podacima potkrijepljenim dokumentacijom kao realnim te dokaznim materijalom. Predstavu u Filmski studio Medika donosi projekt SUBSCENA za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride. Izvedba je zakazana za 21h, a minimalna je donacija 20 kn.
 
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop