Skip to main content
  • valentino kanzyani
  • 17.04.2012.

Kanzyanijev debi za Cadenzu

Izgleda da je Kanzyani techno za sada u potpunosti ostavio postrani, jer trenutno još uvijek uživa istražujući underground house.

Piše: 

Naslovna foto

Valentino Kanzyani

Nekad protagonist techna, Valentino Kanzyani se preko deep funky tech house stvari danas našao u kreiranju underground house zvukova o čemu najbolje govori njegov novi debi EP za švicarski Cadenza Records. Četiri nove stvari naći će se 30. travnja na ploči nazvanoj „Love & Gratitude“ i sve četiri su u potpunosti slobodne forme, nema ustaljenih bass okvira ili žanra u koji bi ih morali svrstati.

{soundcloud}https://soundcloud.com/cadenzamusic/sets/valentino-kanzyani-cadenza77/{/soundcloud}

Singl „Old School Romance“ za primjer je dublji tech house zvuk s laganom tenzijom da se razvije u nešto veće, no ne dolazi do te razine već laganim tempom izgrađuje napetost.

{soundcloud}https://soundcloud.com/cadenzamusic/01-old-school-romance{/soundcloud}

„El Circulo De La Vida“ predstavlja putovanje elektronikom. Uz udaraljke dio je izgrađen od asortimana zvona, ručnih bubnjeva, a u ovu je pjesnu Kanzyani ukomponirao muški španjolski vokal kao vodilju isprekidanog ritma.

{soundcloud}https://soundcloud.com/cadenzamusic/02-el-circulo-de-la-vida{/soundcloud}

 Bonus traka „Woodoo Samba“ se vrti oko jednostavnih elemenata bubnja, a „Holi Revolver“ oko grubog broken beata koji više teži technu i već je možemo zamisliti kao pokretač u nekom sljedećem Kanzyjanijevom setu.

{soundcloud}https://soundcloud.com/cadenzamusic/03-woodoo-samba{/soundcloud}

Valentino Kanzyani
namjerava izdati još jednu ploču za Cadenzu, a ove godine namjerava izdati i svoj novi album.

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2