Skip to main content
  • 10.10.2017.

Karl Lagerfeld pjesmu ”Elektra” Zdenke Kovačiček učinio besmrtnom

Odlična vijest probudila je Zdenku Kovačiček, jednu od najvećih hrvatskih glazbenika prošlu srijedu kada se internetom brzo proširila vijest da je njezina pjesma 'Elektra' zatvorila Chanelovu reviju u Parizu.

Piše: 

Godine 1976. Zdenka Kovačiček udružila je snage sa Igorom Savinom i suradnja je urodila plodom sa pjesmom 'Elektra'. Objavljena na Zdenkinom prvom solo albumu 1978., pjesma nije dobila veliku pozornost. Sve do prošle godine Elektra je ostala ''under the radar'' kada je dobila svoje vinyl izdanje za austrijsku PMG etiketu.
{youtube}j0Pc8myJUcA{/youtube}

Prije godinu dana Tim Sweeney zavrtio je Elektru u svom mixu za Beats in Space, no ipak puno važnija vijest stigla je za vikend kada je Karl Lagerfeld završio modnu reviju sa pjesmom Zdenke Kovačiček i samim time joj darovao besmrtnost. Mix možete poslušati ovdje.

Pjesma koju je Igor Savin dobro naelektrizirao, ne pokazuje u potpunosti svu raskoš Zdenkinog glasa koji se čak uspoređuje sa onim Tine Turner i Janes Joplin, no nakon ovoga sigurno ćemo čuti da će još koji puta bio dio raznih događanja.  
{youtube}jmPD4BSyRUE?t=17m52s{/youtube}

Zanimljivu izjavu na svom FB profilu dao je i naš CET: "Nekako je prošla under the radar vijest da je ova stvar iz 1978-e koju volim zvat minimalni YU I Feel Love završila na soundtracku nedavne Lagerfeldove revije

Ponekad za globalno priznanje svoga rada treba čekati i nekoliko desetljeća"
 

wls 20 mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2