Skip to main content
  • 16.06.2012.

Kenny Larkin – 14 godina poslije

Kako u posljednje vrijeme često uspoređujemo stari način miksanja, stari zvuk setova i  old school izvođače s novim zvijezdama evo jednog koji je to sam učinio.

Naslovna foto

Kenny Larkin

Kenny Larkin predstavnik detroitske škole miksanja i techno zvuka, već više od 20 godina piše povijest techno glazbe zajedno s kolegama i prijateljima Derrick Mayom, Carl Craigom i Kevin Saundersonom. Nastupajući diljem svijeta prešao je više od 4 milijuna zračnih milja, a strast prema glazbi nije mu u međuvremenu ni najmanje splasnula. Svaki slobodni trenutak provodi u svom studiju u Los Angelesu gdje radi na budućim izdanjima, remiksima i nadolazećim live izvedbama.

Nedavno je Kenny poslao jedan svoj stari mix iz 1998. jednoj radio stanici u Detroitu i sam se na taj način osvrnuo na svoju glazbu tada i sada: "Ovaj set je očito iz vremena kad sam još uvijek koristio gramofone i efekte i ništa više od toga!! Old school stil. Bez kompjutera. Zanimljivo mi je usporediti kako se glazba, miksanje i način rada promijenio u odnosu na danas. Kad poslušam oba svoja miksa moram priznati da se tada producirao vraški dobar zvuk, očito sam bio pod utjecajem Detroit i Chicago glazbe."

{soundcloud}https://soundcloud.com/kennylarkin/kenny-larkin-classics-mix-1{/soundcloud}

Novi miks Kenny je napravio prije četiri mjeseca, pa ga u nastavku poslušajte i usporedite sami. Uživo ga u Hrvatskoj možete slušati već krajem ovog mjeseca 29. lipnja u novom klubu Barbarellas (bivši Porat) u sklopu The Garden Festivala.
{soundcloud}https://soundcloud.com/kennylarkin/cycle-008-mixed-by-kenny{/soundcloud}

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk