Skip to main content
  • underworld
  • 15.06.2012.

Karl Hyde iz Underworlda predstavlja svoju izložbu

Iako je u svijetu poznat više po svojoj glazbi Karl Hyde iz Underworlda bavi se i umjetnošću, ali onom koja je povezana s plesom i partijima.

Naslovna foto

Underworld

Radi se o umjetničkim slikama koje su inspirirane glazbom, sam naziv izložbe u biti objašnjava o čemu je riječ. Karl je izložbu nazvao "What’s Going On In Your Head When You’re Dancing" i prva u nizu bit će predstavljena u Bernard Jacobson Gallery u Londonu 17.lipnja.

Kad su Karla pitali gdje je pronašao inspiraciju objasnio je: "Jednom prilikom dok je prevoditelj prevodio moje odgovore na jednom intervjuu počeo sam crtati na papir različite stvari i onda sam uvidio da mi se iste slike vrte po glavi kao i one koje vidim u svojoj glavi dok plešem s Underworldom na pozornici. Učinilo mi se zanimljivim vidjeti kuda ide ta misao i iz te ideje razvila su se stvarna djela svih oblika i veličina."

Na taj način Carl iz Underworlda pridružio se kolegama glazbenicima Pete Dohertyju, John Squireu i Maximu iz The Prodigyja koji su također predstavili svoja umjetnička djela u posljednjih 12 mjeseci.

Video u nastavku predstavlja njegov proces rada, ali i glazbu Underworlda u pozadini.
{youtube}Pa66j9T7ECg{/youtube}

sea star desk
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
soul gravity mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.