Skip to main content
  • alt
  • 18.04.2015.

Kirurški britanski techno u tvrđavi Punta Christo

1994. kada je techno pošteno derao floorovima svjetskih klubova u Velikoj Britaniji se iza pulteva pojavio Surgeon.

 
Jedinstveni producentski stil i debitanstski EP izazvali su poplavu oduševljenja među poznavaocima. Iako dere tamni opasni techno s industrijskim prizvukom to ga ne sprečava da nekako unutar ove mreže uplete i funk i swing koji na taj način postaju dublji i supstancijalniji.

alt

 
No vještine u studiju ne zaustavljau se na ovim stelarnim solo produkcijama već sipe i u suradnje s drugim umjetnicima pa je tako remixao za velika imena poput Davea Clarkea, Lukea Slatera, Green Velveta, Hardfloora, the Black Dog, Thoma Yorkea (Radiohead), Moderata, Sheda, Traversable Wormholea, Scubu…
 
Na popis mixeva uvrstio je i ona za Fabric i Warp, kalendar mu je pun datuma diljem Europe, Amerike i Japana, a pionir birminghamskog House of God-a ujedno je držao i trogodišnju rezidenciju u Tresoru i pozdravio pozorice svih golemih svjetskih festivala. 
 
Novi milenij je kirurgu donio i nove instrumente i reže sve preciznije eksperimentirajući novim softverskikm i hardverskim rješenjima paralelno rušeći granice DJ seta i live izvedbe.
{youtube}CZY_DrCDeKI{/youtube}
 
Ima sposobnost uzeti postojeće elemente i složiti ih u nešto potpunosti novo stvarajući koherentne cjeline, čahure za techno lutanja do zore.
 
U prenatrpanom rasporedu, koji mu je aerodrome učinio drugim domom, našla se i ljetna festivalska sjajnost Dimensionsa gdje će 26. kolovoza Surgeon odvaliti jedan set u tvrđavi Punta Christo.

 

Ulaznice za posjetitelje Dimensions Festivala unutar i uokolo naših granica po povoljnijoj cijeni od 660 kn možete zgrabiti u Entrio Sistemima i na stranicama Pozitivnog ritma a jednako tako i upade za otvaranje po cijeni od 240 kn. Za više infa, detalje ili čisto lutanje stranicama u uzbuđenom iščekivanju skokni na stranice Dimensions festivala.

 
defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2