Skip to main content
  • alt
  • 18.04.2015.

Najskuplji svjetski festivali su…

Tik-tak! Proljetni dani kližu jedan po jedan, zuje kraj tebe dok ti, kao pravi odgovorni festivalđija, škicaš svoju kasicu festivalskih fondova i trudiš se još je ne opljačkati.

 
Ne znamo kuda će vas ovoga ljeta odnijeti glazbe željna stopala i je li baš ovo godina u kojoj ste odlučili da se živi samo jednom pa ćete zapaliti na neki globalni plesnjak, ali Guardian je prenio podatke stranice No.1. Currency koja si je uzela za zadatak usporediti cijene najskupljih svjetskih festivala.

alt

Zašto? Zato da ti ne bi morao. Jer iako bismo voljeli jahati jednoroga s rozim naočalama i uvjeravati se da se radi samo o glazbi, troškovi su ipak nezaobilazan faktor. Uz cijene samih upada uzeli su u obzir i koliko ćeš iskeširati na hranu, piće i smještaj da bi došli do konačne brojke prosječnog dnevnog troška.

 
Coachella je službeno prihvatila lentu najskupljeg festivala i jedan dan ovog iskustva će vas olakšati za £187. Uzmi si u obzir da je funta uvijek negdje u susjedstvu protuvrijednosti od 10 kn pa računaj.

alt

 
Na mjesto broj dva uspeo se Tomorrowland koji je za dlaku izbjegao tron sa samo jednom funtom manje, da bi broncu ponio Glasotonbury s £133.
Klopa vam je najskuplja na Szigetu u Budimpešti, dok ćete se za siću najesti na Open’er Festivalu Poljske. Pivopije su izvukle deblji kraj također na Coachelli, dok će najjeftiniji eliksir zabave popiti na španjolskom Sonaru
 
Exit u susjednoj Srbiji istaknut je kao najjeftiniji s dnevnim troškovima od £54. No da ne duljimo previše slike govore više od riječi pa klikni na grafiku za detalje.
 

brejcha 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 2