Skip to main content
  • 11.06.2023.

Klaada na simpatičan način kroz videa dočarava kako nastaju trake

Minuta je nekad i više nego dovoljna da se složi elektronička traka

Piše: 


Klaada je zagrebački DJ i producent poznat po svom radu u psihodeličnim žanrovima elektroničke glazbe. Kroz svoje produkcije konstantno pomiče granice te postavlja nove ljestvice očekivanja i kvalitete. Osim što je svoje ime izgradio bogatom diskografijom među ljubiteljima psy zvukova, široj publici postaje sve poznatiji zbog svog kreativnog vođenja društvenih mreža.

Ovog proljeća, krenuo je s objavama simpatičnih kratkometražnih videa na društvenim mrežama kroz koje u kratkom vremenskom roku producira pjesme. Iako videa imaju duhovitu i sarkastičnu notu, kroz njih se i dalje može otkriti kako od naizgled jednostavne i smiješne ideje se može stvoriti traka.

Prvi video kojeg je Klaada objavio je “How to: Modern Psytrance in 60 seconds” koji je pregledan više od dva milijuna puta. Sudeći prema reakcijama u komentarima, ovaj format videa je hit, a traka koju je hrvatski DJ i producent “sklepao” može se sigurno naći u setovima, ako se ikad odluči dovršiti ju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Klaada (@klaada__)

Svoje kratke video lekcije produkcije je nastavio s “Modern (popular) Hi-Tech in 50 seconds” videom. No iako je i ovaj video sarkastičnog duha, u komentarima se našlo DJ-eva i producenata koji bi ovu traku zavrtili u svojim setovima, među njima je bio i Farrago s LENSKE etikete.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Klaada (@klaada__)

Posljednji video uradak kojeg je objavio na produkcijsku tematiku je bio “Shpongle in 100 seconds”. Iako su prijašnja videa bila sarkastičnog duha kroz kojeg ističe problematiku ne kreativnih produkcija, Klaada je za posljednji video istaknuo svoj respekt prema Shpongle.

S obzirom na pozitivne reakcije publike i korisnika društvenih mreža, Klaada je pitao pratitelje, koji sljedeći žanr treba obraditi. Svoje ideje, kao i buduće simpatične video lekcije koje će objaviti, možete pratiti na Klaadinom Facebook i Instagram profilu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Klaada (@klaada__)

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2