Skip to main content
  • 4.02.2017.

Klass – momak iz Novske u Dusseldorfu

Klase, stratifikacije i podjele, u ovom nominalnom raslojavanju traženja svoga mjesta u svijetu definiranjem onoga jesi li ispod ili iznad neke druge, svoju nedostatnost su pokazale još pojavom gospodina Marxa.

 
No klasa jednako lako parafrazično danas smješta svoju osobu na sic stila, one efemerne kvalitete koja definira tko si i u mraku i na svjetlu, interne kategorije kvalitete života i onoga što stvaraš. Tako jedan mladi, svježe punoljetan, čovjek iz Novske danas domom zove Dusseldorf, a pravo ime Filip, za mašinama translatira u alias Klass.
 

 
U glazbi od 2012. Klass svoje vrijeme posvećuje istraživanju housea i nešto oštrijeg mu brata electro housea. 2014. odnosi nagradu za Croatian Youngest DJ, a do sada su se puti križali s labelima poput Beatality Records, Urbanlife Group, Hochspannung Records, 5howtime Music, HeadzUp Records i globalno poznate bombe Spinnin' Recordsa koji ga prima u svoj Talent Pool i predstavlja njegovu traku kao traku tjedna, a ova godina ga ujedno zatekla i kao jednoga od 8 umjetnika na ADE Beats From Croatia kompilaciji.
 

 
Kako su drugi ovdje da od njih učiš, da njihov rad i persone posluže kao inspirativni poticaji koji laktom u rebra guraju tvoju osobnu kreativnost tako bi Filip među svoje trenutno ubrojao Hardwella, Robina Schultza, Skrillexa i Nickyja Romera.
 

 
Što još čeka na horizontu mladog Hrvata u Njemačkoj to ne možemo znati jer je kristalna kugla na laštenju, a do dna šalice kave za šloganje ima još nekoliko gutljaja, pa nam ostaje samo retrospektivno posuditi čekić, nakovanj i stremen već postojećem. Drži uho na Filipu jer čekaju nas velike stvari! Enjoy!
 
sonus 2
sea star mobile
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.