Skip to main content
  • 6.01.2019.

Klub u Hamburgu dobio status zaštićenog mjesta kulturne vrijednosti

Golden Pudel Club u Hamburgu koji je bio odskočna daska mnogim imenima elektroničke scene dobio je status zaštićenog mjesta kulturne vrijednosti.

Piše: 


Ovo znači da klub neće morati brinuti o ekonomskim čimbenicima i nekretninama u svojoj okolici, a omogućeno je nakon što je vlasnik Rocko Schamoni prenio 50% svog udjela na zakladu Golden Pudel, dok je drugu polovicu kupila Zaklada Mara & Holger Cassens za potporu umjetnosti i kulture putem aukcije prije dvije godine. U ovom klubu je ponikla i Helena Hauff.

Veliko olakšanje je to, pošto je prostor bio pod sve većim pritiskom vanjskih sila koje žele iskoristiti vrijednu nekretninu na kojoj se on i nalazi, a Crowdfunding kampanja pomogla je da se prostor u rukama lokalne zajednice postavi 2016. godine, prije nego je razorni požar iste godine dodatno ugrozio njegovu budućnost.

Nemojmo zaboraviti da je grad Hamburg prvi u Njemačkoj osigurao sredstva noćnim klubovima u centru da postave bolju zvučnu izolaciju i time rješio ogroman problem buke koja je uznemiravala stanovništvo u tom dijelu grada. Isti princip potom se počeo provoditi i u Berlinu.

sonus 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star desk