Skip to main content
  • 13.12.2017.

Kojih 10 etiketa su najbolje po Beatportu za 2017.? – Drumcode na vrhu

Godina je na izmaku pa po običaju radi se presjek na njezine najbolje trenutke, a ovoga puta pregledat ćemo koje etikete su izbacile najbolja izdanja, a donosi nam ih Beatport.

Piše: 


U većini slučajeva bilo kakve ljestvice koje uključuju "najbolji" mnogima zadaju glavobolje jer sumnjaju u njezinu ispravnost. Ipak, ova Beatportova ljestvica najboljih etiketa svedena je na one koji su najviše prodavali, iako će oni najskeptičniji i ovdje imati podosta za reći – najuspješnija (najprodavanija) etiketa u 2017. je Drumcode.

Pregledat ćemo kojih 10 etiketa su prodavali najviše i čija izdanja su fanovi najviše kupovali. Na ljestvici u potpunosti dominiraju house i techno etikete, a evo tko se sve našao na listi.

1. DRUMCODE

Švedsku etiketu vodi techno ikona Adam Beyer čija vrata otvorio je daleke 1996. godine. Jedna je od najjačih techno etiketa na svijetu, a sljedeće ljeto održat će i vlastiti festival u Amsterdamu. Ove godine mogli se plesati na brojna izdanja renomiranih techno imena poput Dense & Pika, Julian Jeweil, Amelie Lens, i naravno glavu etikete Adam Beyera. Izdanja koja se nalaze u setovima svakog techno DJ-a, te redovito zasjedne na vrh najprodavanijih traka na Beatportu.


{youtube}RjqZjsSvXoE{/youtube}

2. RELIEF RECORDS

Na ulicama Chicaga, Curtis Jones 1993. godine pokreće etiketu Relief Records. Green Velvet ovdje je izdao svoje najuspješnije trake kao što su Flash i La La Land, a ugostio je brojne prezentore čikaškog zvuka poput Paul Johnson, Gene Farris, Mike Pierce. Relief je ove godine imao oko 50 izdanja, jedna od njih je našla i mjesto među najpreslušanijim ovogodišnjim izdanjima, a radi se "Hangin' Out With Charlie" čiji vlasnik je Grammy nominirani duo CamelPhat.


{youtube}bRcBQwZfhvs{/youtube}

3. SPININ RECORDS

Godine 1997. Eelko van Kooten i Roger de Graaf započeli su priču danas jedne od najsupješniji etiketa na elektroničkoj sceni, Spinnin' Records. Na policama Spinnin-a nalaze se najveća imena iz svijeta EDM glazbe, Fedde Le Grand, Martin Garrix, Hardwell, future house inovator Tchami, a na etiketi svoja izdanja bilježi i domaći DJ Matroda. Jačina Spinnina je u tome što u svome domu ima 21 sub-label.


{youtube}31AIuY29cA0{/youtube}  

4. HOT CREATIONS


{youtube}dOicDTbrAXI{/youtube}  

5. DEFECTED


{youtube}2zn6uKNW-FM{/youtube}  

6. SUARA


{youtube}L3fTxSmYMBs{/youtube}  

7. TOOLROOM RECORDS


{youtube}BNbHVewWT6Y{/youtube}  

8. DIYNAMIC


{youtube}iDkXi_gC0DA{/youtube}

9. PORNOSTAR RECORDS


{youtube}ij7tyW7Wo5g{/youtube}

10. STIL VOR TALENT


{youtube}DWWQ9SAb0kc{/youtube}
 

sea star mobile
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2