Skip to main content
  • alt
  • 14.05.2014.

Kokovod, a ne vodovod

Britanci toliko troše kokain da su tragovi te droge pronađeni čak i u vodi iz vodovoda, pokazali su rezultati najnovijeg istraživanja.

 
Znanstvenici su u pročišćenoj vodi pronašli benzoilekgonin, oblik kokaina koji se pojavljuje nakon što je droga prošla kroz tijelo. Riječ je o istoj tvari koju se traži u testovima urina na kokain. Steve Rolles iz organizacije za kontrolu droge Transform rekao je da ovo otkriće pokazuje koliko se kokain upotrebljava u Velikoj Britaniji. “Imamo najvišu razinu upotrebe kokaina u zapadnoj Europi. Postaje sve jeftiniji, a upotreba istovremeno raste”,   rekao je Rolles.
{youtube}xU-2baZC-Rs{/youtube}
 
Prema dobrotvornoj organizaciji DrugScope, u Engleskoj ima oko 180 000 ovisnika o cracku, a oko 700 000 ljudi od 16 do 59 godina u Velikoj Britaniji konzumira kokain svake godine.Osim benzoilekgonina, znanstvenici su u vodi za piće pronašli i tragove lijeka protiv bolova ibuprofena te lijeka za epilepsiju karbamazepina, kao i značajno visoke količine kofeina.
 
defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2