Skip to main content
  • richie hawtin
  • 18.06.2012.

Kome se Richie Hawtin divi?

Ako gledamo globalno Richie Hawtin naravno najviše respektira detroitski utjecaj na glazbu i velikane poput Derrick Maya i Blake Baxtera, ali tko ga je zadivio od mladih producenata?

Naslovna foto

richie hawtin

Joel Zimmerman, aka Deadmau5 ostavio je poprilično jak dojam na Hawtina iako se radi o glazbeniku koji promovira potpuno različit glazbeni pravac od njegovog. No techno virtuoz Richie nikad nije bio ograničen te je oduvijek podržavao talentirane mlade DJ/producente kakvim upravo smatra Deadmau5-a.

{youtube}AYw-t4uDblM{/youtube}

Nedavno je Deadmau5 ugostio Hawtina u svom domu u Torontu i evo dojmova: „Nakon što sam čuo njegove ideje i kako gleda na glazbu, osmišlja svoj show i realizaciju svoje umjetničke vizije shvaćam da je on sve to doveo na veću razinu, onu za koju sam ja vjerovao da nije moguća u njegovim godinama. Iako u potpunosti radi drugačiji vrstu glazbe nego što je moja, to je ono što poštujem u vezi cijele današnje scene. Držimo kontrolu nad glazbom kojom se bavimo i nad svojim idejama, slijedimo svoj put i cilj i to je ono što cijenim najviše" – objasnio je Hawtin.

sonus 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star desk