Skip to main content
  • 8.12.2022.

Kompletiran je dvodnevni glazbeni, umjetnički i edukativni program Ambasadora

Večeras se u punom sjaju i pred preko 350 profesionalaca iz industrije elektroničke glazbe iz Hrvatske i regije održava 6. po redu Ambasador, nagrada elektroničke glazbe za ostvarenja u 2022.g.

Piše: 

Ambasador 2022. u svom najjačem izdanju!

Po prvi put od osnivanja Ambasador predstavlja dvodnevni program koji će se održati na tri lokacije u Zagrebu. Centralna manifestacija je večeras od 20h u Boogaloo kada ćemo saznati tko su dobitnici 35 Ambasadora iz Hrvatske i regije.

Glazbeni program je osnažen gostovanjima iz regije čime Ambasador kao platforma koja služi za povezivanje i sklapanje suradnji ostvaruje svoje primarne ciljeve, a to je jačanje kompletne regije.

Program će otvoriti riječki Cyborgix 4E75 feat. Jazzy koji ekskluzivnim live nastupom slavi 30 godina od prvog techno partya u Rijeci. Potom nam se pridružuje Indra ft. Gnomad na fruli sa trakom " Pasem Konja Kraj Mjeseca" i Martin Ladika kao vokal. Traku su izveli na ovogodišnjem Modemu, a istoimena je je dio humanitarne kompilacije "Horns of Veles" s kojom Indra prikuplja sredstva za dobrotvorne svrhe, a trenutno i za obnovu svoje potresom razorene kuće.

Donirati se može kupnjom kompilacije (gdje dio ide Bandcamp platformi) ili izravno na Indrin račun za donacije HR3723600003241799262 uz napomenu Donacija za potres.

Iz regije nam stižu Herzel iz Sjeverne Makedonije koji vrti fuziju široku fuziju elektroničkih žanrova, disco, house, techno do EBM-a, te sarajevski multimedijalni umjetnik Drumelody iz Sarajeva. A program će zatvoriti najtraženiji domaći dvojac cura & dečko.


S ljubavlju smo započeli Ambasador 2016., te ćemo s ljubavlju i zatvoriti 6. izdanje- nastupom Vanese i Ivana.

No, to nije sve jer ove godine prezenteri su osim DJ-a i producenata, poznati glumci, novinari, radijski voditelji, pjevači, dizajneri, književnici tj. svi oni koji vole izlaziti na partije i dio su suvremene kulturne scene. Ambasador realizira preko 30 kreativaca, od volontera do profesionalaca iz industrije. Poslije dodjele slijedi after kojeg otvara rezidentica Mojo Bara – Jo Ann pa nastavlja gošća iz Sj. Makedonije – Ivana Dragšić, a zatvara Vazdaisti (Princip.ba).

Dan poslije spremite se na Simpozij Ambasadora dva sata edukacije i diskusije, uz slobodan ulaz u Pločniku. Paneli počinju u 12h i završavaju do 14h pa stignete i na utakmicu. Pokušat ćemo objasniti kako se od glazbe može živjeti uz naše moderatore i goste.

Ne zaboravite i petak navečer naš Closing party uz Dva Osam i DJ set Herzela te podršku Carnera. Ulaznice su u pretprodaji na www.dvaosam.com

Suma sumarum – dva dana kulture, glazbe, dodjeljivanja priznanja, druženja i slavljenja elektroničke scene na najjače. To je snaga Ambasadora!

Panel 1: Business Keeps on Dancing
Početak: 12.00h
Moderator: Adnan Mehmedović Medo (Fresh Island festival)
Gosti: Ana Veliki (Blender), Ivan Bušljeta (Papaya Club), Mersel Bujak (Klabika), Tomo In Der Mühlen (Steel Club)

Panel 2: Treba li remiksirati poznate izvođače?
Početak: 13.00h
Moderator: Anđelko Preradović (Aquarius Records)
Gosti: Zvonimir Dusper Dus, Emir Bešić (E-Base), Domagoj Jakić (Yakka), Miloš Martinov (Lag)

Ulaz je slobodan

Partner projekta je HDS-ZAMP!

Petak, 09.12. Closing party
Lokacija: Klub Dva Osam, Zagreb
Line up: Herzel (DJ set, Terapija.mk, MKD), Carnero (Metz Attack)
Pretprodaja ulaznica na www.dvaosam.com

 

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk