Skip to main content
  • sony kazeta
  • 10.12.2012.

Kraj jedne ere

Početkom sljedeće godine Sony će prestati proizvoditi posljednja tri modela ručnih kasetofona ili drugačije rečeno Walkman i njegovi rođaci odlaze zauvijek u povijest.

Naslovna foto

sony kazeta

No dobro znamo da nitko više ne koristi kazete, pa čak ni naši roditelji, ali smo kad se spomene kazeta i sve vezano uz taj medij našeg djetinjstva jednostavno sentimentalni.

Nove generacije gotovo da smatraju CD zastarjelim medijem, a mi se još uvijek volimo prisjetiti snimanja setova s pojedinih partija koji su se puštali na radio postajama i još uvijek ih čuvamo iako ih uskoro više nećemo imati na čemu poslušati.

kazeta black

Modeli koji će uskoro biti zastarjeli su TCM-400, TCM-410 i TCM-450, ali za svakoga tko još uvijek koristi kazete i još uvijek je iz nekog razloga u priči iz 90-ih godina, Sony ipak neće zaustaviti proizvodnju klasičnih kazetofona s dva decka za sada.

U nekoj skoroj budućnosti dok budemo čistili podrum ili ostavu naići ćemo na kutiju od cipela punu starih kazeta, proći će nas nostalgija i možda želja da ih preslušamo. Iako više nećemo imati na čemu da ih poslušamo, jer vrijeme nosi svoje, uvijek će nam ostati u ugodnom sjećanju, možda ih pretvorimo u umjetničko djelo, a možda će na e-bayu kroz koju godinu walkmeni i kazetofoni vrijediti bogatstvo. Ako ih još uvijek imate negdje, sačuvajte ih, tko zna jednog će vam dana kad skinete prašinu s njih barem izvući osmjeh na lice.

kazeta

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk