Skip to main content
  • 18.02.2024.

Krenule prijave za šesto izdanje glazbeno-edukacijske radionice “Let’s Talk About Music”

Cilj glazbeno-edukativne radionice je motiviranje i uključivanje mlađe generacije u razvoj glazbene scene kroz direktan kontakt s organizatorima i mentorima iz struke.

Piše: 

Naslovna foto

Kristina Barišić

U ciklusu modularnih predavanja, polaznici stječu osnovna znanja organizacije glazbenog događaja od same ideje do realizacije (kako se ugovara i ugošćuje glazbenik/ica, vodi komunikacija s partnerima i suradnicima, priprema i vodi budžet, zadovoljavaju tražene tehničke specifikacije, komunicira s publikom putem dostupnih marketinških kanala, brendira organizacija korištenjem jedinstvenih vizuala).

Sama radionica podijeljena je u dva dijela: narativni i praktični dio. Narativni dio sastoji se od pet modularnih predavanja:

Foto Kristina Barišić

Organizacija glazbenog događaja – od izrade troškovnika do uspješnog eventa
Voditelj: Filip Pacak (tonski i produkcijski tehničar te koncertni promotor i organizator Subsonic Events, Zagreb)

Marketing i odnosi s javnošću – komunikacija s publikom i partnerima putem medijskih kanala
Voditeljica: Jelena Androić (direktorica Liburnia Film Festival, Rijeka)

Vizualni identitet – uloga vizualne komunikacije u odnosu s publikom
Voditelj: Antonio Karača (grafički dizajner, studio Radnja, Zagreb)

Tehnička produkcija – od čitanja ridera do tehničke realizacije zvuka i rasvjete
Voditelj: Miran Milić (Studio Palach i voditelj tehnike u klubu The Beertija, Rijeka)

Q&A polaznika s organizacijom i glazbenim gostom – otvoreni razgovor na relaciji polaznici – organizacija – glazbenik
Glazbeni gost: Pomelo Chess Society

Foto Hana Barić

Paralelno s predavanjima održava se i praktični rad koji će biti omogućen na redovnim programima organizacije (različiti koncerti, Impulse Festival i slična događanja).

Na radionicu se mogu prijaviti osobe od 18 do 25 godina starosti. Kako se svi moduli održavaju u Rijeci, u intezivnom razdoblju od ožujka do svibnja, molimo sve zainteresirane da čim bolje planiraju svoje obaveze i odvoje vrijeme za dolazak na radionicu. Podsjećamo, radionica je besplatna, ali i ograničena na 10 (deset) polaznika/ica.

Prijave se zaprimaju isključivo putem linka, zaključno do četvrtka, 29.02.2024., a rezultate nove generacije polaznika objavljujemo u ponedjeljak, 4.03.2024.

Šesto izdanje radionice Let’s Talk About Music organizira Distune promotion, a djelomično je sufinancirano sredstvima Ministarstva kulture i medija te ga podržavaju Zaklade Kultura nova i Gradska knjižnica Rijeka.

dobar house desktiop
brejcha 1
Tijekom devet noći od 21. do 30. svibnja u Walt Disney Concert Hallu (Los Angeles, SAD), legendarni njemački pioniri elektroničke glazbe Kraftwerk slave 50. godišnjicu svog albuma Autobahn
brejcha 1
Tijekom devet noći od 21. do 30. svibnja u Walt Disney Concert Hallu (Los Angeles, SAD), legendarni njemački pioniri elektroničke glazbe Kraftwerk slave 50. godišnjicu svog albuma Autobahn