Skip to main content
  • 18.02.2024.

PIX Robobus – ovaj samovozeći automobil može se transformirati u caffe bar, teretanu, knjižnicu

Modularan i prilagodljiv, PIX Robobus je autonomni šatl koji je izradio PIX Moving za pametno iskustvo gradske mobilnosti.

Piše: 

Naslovna foto

Pix Moving Facebook

Robo – vozilo utjelovljuje koncept ‘alata za mikrocirkulaciju prijevoza’, redefinirajući vozila kao ‘pokretne prostore’ koji putnicima nude niz usluga izvan pukog putovanja od točke A do točke B. S interijerima koji se mogu prilagoditi, Robobus se može transformirati u svestrana okruženja — sobe za sastanke, osobne knjižnice, teretane, kafići i još mnogo toga — zadovoljavajući niz potreba i preferencija.

Njegova se implementacija proteže kroz različite urbane krajolike, zamišljena da ponudi zajednički mobilnost i usluge putovanja na posao u turističkim atrakcijama, sveučilišnim kampusima, industrijskim parkovima, zračnim lukama i raznim gradskim okruženjima.

Dizajn i proces proizvodnje pokreće umjetna inteligencija, koristeći generativni dizajn koji pokreću algoritmi, 3D ispis i proizvodnju u stvarnom vremenu pomoću robotskih ruku. Ovaj agilni digitalni proizvodni pristup, u kombinaciji s robotikom i održivim materijalima, osigurava fleksibilnost za proizvodnju različitih vrsta pokretnih prostora, a istodobno pokreće predanost zaštiti ekosustava.

Pix Moving Facebook

PIX MOVING STVARA ELEGANTAN, PRILAGODLJIV, MODULARAN OBLIK

Tehnološka tvrtka PIX Moving predviđa budući gradski pejzaž transformiran tehnologijom autonomne mobilnosti i robotike, projektirajući Robobus kako bi se omogućila autonomna vožnja za do 6 putnika na udaljenosti do 5 kilometara dnevno. Vanjski dizajn odražava skok u budućnost – elegantan, moderan i skladan, odražavajući “šik” urbanu estetiku s dozom ljupkosti.

Modularni raspored odvojive karoserije i šasije omogućuje transformaciju u širok raspon robo-vozila Mobility-as-a-Service na zahtjev, kao što su pop up trgovina, pokretni kafić, lounge na kotačima, teretana na zahtjev, pokretno kino i još mnogo toga.

brejcha 2
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.