Skip to main content
  • 21.01.2017.

KS Promo: diplomirani riječki audio producent JKBrainCeLL

Možeš biti najbolji ikada, neotkriveni genije svoga zanata, pomicač granica i buldožer uvriježenog, no ništa od toga ti ne znači ni ne baš najsvježijeg boba ako za to nitko ne zna.

 
I ovdje upada tvoja Klubska s zastavama KS Proma i misijom da bude megafon prema svijetu i donese tvoju tonsku poruku točno onima za koje je stvarana. Tvoj stvaraoc novih zvučnih pejzaža tako je u popodnevnoj šihti KS Proma JKBrainCeLL, originalni stanovnik hip-hop svemira koji je po noćima u Fun Academyju osjetio duboku povezanost s glazbom mašina. Jedan od prvih iskoraka u javno održao se u sklopu Silent DJ natjecanja na ulicama rodne mu Rijeke, a uskoro stižu i svirke u klubu u kojem je za njega sve započelo, Fun Academy, i zatim na otvaranju Coctail Bara Central, u klubu Palach, La Nocheu te na eventima poput modnih revija, privatnim partyima…
 
Inspiracije generalno nikada ne svijetle neonskim slovima, dođu tiho i zatim te ne ostavljaju na miru sve dok ne narastu do kritičnog trena u kojem odlučuješ slušaš li sirene ili se dereš na njih da prestanu pjevati. JKBrainCeLL je poslušao i život zaokreće vodeći stopala u Ljubljanu na SAE Institut gdje lovi diplomu audio produkcije, a edukacija ga je povela i putevima širokih praktičnih vještina kroz live zvuk, produkciju i studijske sate.

 
Trenutni zimski ledeni dani prodvedeni su u studiju i DJ-ingu uz usavršavanje vještina na sasvim neobičan način – integriranjem satova gitare i klavira u zvuk koji sada stvara. Svaka nova vještina retroaktivno grabi u postojeće i mijena ih i unapređuje, stvarajući posljedično unikatni vibe koji može ponuditi samo JKBrainCeLL. 
 
Znaš da obično virnemo i u žanrovske nacionalnosti. JKBrainCeLL se tako zadržava oko 125 BPM-a i kombinirajući elemente deep/tech housea s još uvijek najdražom priležnicom techna. Najbolje vidimo dok se klatimo na ramenima divova pa je tako mladi čovjek odlučio zaviriti u divovske opuse umjetnika kao to su Carl Cox, Stephan Bodzin i Joris Voorn, ne bi li naučio sve što može.
 
Pa za nešto svježe, novi pogled na staro, hrpe setova i informacija i ono ugodno lutanje i istraživanja još nepoznatoga, navrati na službene stranice gospodina JKBrainCeLLa. Sretno ti subotnje popodne, ožeži nešto fino i zagrij se za beskonačne avanture podija!
 
Soundcloud : https://soundcloud.com/jkbraincell (stariji setovi i početak produkcija) 
 
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2