Skip to main content
  • 5.10.2023.

Kultni rumunjski DJ Mihai Popoviciu stiže u riječku Crkvu

Nakon gostovanja Joeyja Beltrama krajem rujna, popularni riječki klub nastavlja s dovođenjem zanimljivih imena u sklopu svoje jubilarne sezone

Piše: 


U subotu 7. listopada, rumunjski DJ i producent Mihai Popoviciu dolazi u riječku Crkvu gdje će ga dočekati iskusna domaća postava – Lemon Inc., Krekman i Grenco.

Iz Rumunjske stiže Mihai Popoviciu kojeg se smatra jednim od najinovativnijih producenata iz istočne Europe. Elektronička glazba ga je privukla 90-ih godina ekspanzijom rave scene, u koštac s njom se uhvatio početkom 2000. kroz produkciju. Nije trebalo dugo da se prepozna njegova glazbena kvaliteta te se u svega nekoliko godina njegovo ime našlo na renomiranim etiketama poput Gigolo, Highgrade, Poker Flat, Bedrock…

Njegovi duboki groovy ritam s neodoljivom energijom odveo ga je diljem svijeta, gdje ga se moglo pronaći za pultom u underground klubovima, ali i na svjetskim pozornicama. Nastupi u Berghainu, Watergateu, Fabricu, The Eggu, D-Edgu, DC-10 su samo dio njegovog bogatog glazbenog životopisa.

Postavu subotnjeg plesnjaka u Rijeci zaključuju iskusni predstavnici Balance organizacije te perspektivnog Greenlight kolektiva. Svojom bogatom i dugogodišnjom karijerom Lemon Inc. je postao apsolutna institucija istarske scene. Uz svoj istančani glazbeni ukus poznat je i po impresivnim tehnikama miksanja glazbe.

Staž od dva desetljeća za pultom ima Krekman, koji je  zvuk je isprofilirao u mješavini housea i techna isprepletenim s elementima funka. Svega nekoliko godina na sceni se nalazi perspektivni Grenco čiji se zvuk može okarakterizirat sa svojim dubokim bas elementima, obogaćenim progresivnim synthovima.

Ulaznice su dostupne kroz sustav CoreEvent.

FB EVENT: Mihai Popoviciu at Crkva Club

sonus 2
sonus 1
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.
promo clubs
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.