Skip to main content
  • 5.10.2023.

Gradonačelnik Tomašević o Boogaloou: -Ukoliko su programi najavljeni, oni će biti odrađeni-

Nakon što je Shipe dirljivom objavom na društvenim mrežama izašao s informacijom o potencijalnom zatvaranju Boogalooa, gradonačelnik Zagreba se napokon dotaknuo goruće teme iz metropole

Piše: 


Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević se na redovnoj konferenciji za medije osvrnuo na situaciju s Boogaloom, gdje je otkrio kako će danas biti raspisan javni natječaj za korištenje prostora, da će se odraditi svi zakazani događaji te da je Gradu u cilju da se tamo održavaju glazbeni programi.

“Što se tiče Boogalooa, uprava vijeća Pučkog otvorenog učilišta će odlučiti o daljnjem režimu korištenja prostora, kako bi se zakazani programi mogli obavljati do okončanja javnog natječaja. Taj prostor mora ići na javni natječaj, međutim, ukoliko su programi najavljeni, oni će biti odrađeni. Do javnog natječaja se svatko može javiti da koristi prostor, uključujući postojeći korisnik, koji je, unatoč tome što je znao da će mu isteći ugovor, ugovorio program do kraja godine. Ti programi će ostati, ali će moći doći i programi drugih korisnika. Do javnog natječaja. Tamo će biti samo glazbeni program.” poručio je gradonačelnik Tomašević.

Na pitanje novinara hoće li na natječaju prioritet imati neprofitne udruge i trebaju li privatnici strahovati da će ostati bez tog prostora, Tomašević je odgovorio da ne može prejudicirati kako će natječaj izgledati. “Ali 200 eura plaćanje dvorane Boogalooa po večeri. Koji privatnik ima te uvjete? Gdje možete unajmiti dvoranu za koncert za 200 eura? Da se i ja bavim sa koncertnim biznisom. Svi prostori Grada moraju ići na natječaj. Moramo imati transparente uvjete za privatnike, uz natječaje koji propisuju koji programi se tamo moraju odvijati.”

Kako smo u međuvremenu doznali, ovaj izjava Gradonačelnika o najmu dvorane za 200 eur nije točna tvrdi nam Shipe, a posjeduje i cijeli niz dokaza za to koji je objavio na svom profilu ovdje.

Zaključno pitanje o Boogaloo na konferenciji za medije je bilo vezano uz pogodbu na korištenje prostora, gradonačelnik Zagreba upozorava da Državna revizija inzistira na raspisivanju javnog natječaja. “Jel’ bi ja sad trebao slušati jednog privatnika ili Državnu reviziju. Imamo odluke Gradske skupštine, imamo izvješće Državne revizije. Ne može se u nedogled po takvim cijenama nekom produžavati ugovor. Nema pogodbe, bit će natječaj.”

Podsjetimo, pokrenuta je peticija za spas Boogalooa, a u svega nekoliko dana prikupljeno je više od 10 tisuća potpisa. Svoj potpis možete ostaviti na poveznici.

sonic desktop
sonus 1
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.
sonic mobile
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.