Skip to main content
  • 12.03.2018.

Laurent Garnier izjavio: ‘DJ-anje je moja droga!’

Legendarni francuski DJ i jedna od najutjecajnijih figura elektroničke glazbe, Laurent Garnier, u najnovijem intervjuu otkriva par vlastitih tajni.

Piše: 

Bez obzira na 52 godine na leđima i preko 20 godina radnog staža iza DJ pulta, Laurent Garnier i dalje skače s nastupa na nastupa, baš kao u mladim danima. Tik prije nastupa na Sonar Hong Kong koji će se za njega dogoditi ovoga vikenda, "godfather" francuske elektroničke scene izjavio je podosta zanimljivih stvari koje nikako nismo mogli zaobići.

Prvo je dao odgovor kada će prestati sa svirkama, ali ne brinite, sumnjamo da će to biti uskoro: "U elektroničkoj glazbi sve se svodi na to da gledate prema naprijed, a ne okrečući se unatrag. Kada počnem zvučati poput zahrđalog jukeboxa, morat ću se prestati sa ovime."

Ne tako davno izvjestili smo kraće pojedinosti dokumentarca Why We DJ, gdje je između ostalih uvršten i Garnier koji kaže da mu je najveći problem usamljenost. No ipak, zbog nekih stvari i dalje je tu gdje je, i dalje je jedan od najvještijih DJ-a, a kako i zašto otkriva sam: "Moram odraditi DJ set jer to su moji vitamini. DJ-anje je moja droga. Moram to raditi da bih se osjećao dobro i svaki nastavljao dalje. Volim tjerati ljude na ples. Volim vidjeti ljude ispred sebe. Volim imati taj odnos sa ljudima kada ja sviram glazbu i kada vidim njihovu reakciju."

U daljnem tekstu kaže da Hong Kong ima jednu od najboljih publika pred kojima je ikada zasvirao. Čak ih je usporedio sa nama Europljanima pa rekao kako su vrlo otvoreni aka open minded, dok je za američko tlo rekao kako uvijek nudi dozu nepredvidljivosti. Nikada ne znate hoće li vam biti dobro ili loše.

Intervju u potpunosti pročitajte OVDJE.

defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop