Skip to main content
  • 27.06.2017.

Lawrence Klein u Istanbulu uz burn Residency

Baš kao što je Prometej ljudima dao vatru jedan sasvim drugi plamen daje im alternativnu vrstu energije – glazbu, koja se ovoga puta uz buktinju Burna seli u Istanbul na Big Burn Istanbul na 4 dana struje, glazbe i plesa.


U pričama tektonike onoga što zoveš planetom, Istanbul je jedini grad koji povezuje dva kontinenta balansirajući na oštrici Europe i Azije, u jednakoj količini moderan i sa srcem prepunih utjecaja istočnjačkih tržnica i otomanske arhitekture, jedini je grad koji je bio centar arbitrarnim kategorijama kršćanskog i muslimanskog. Bivši Konstantinopol već je poznat po noćnom naličju ovog bezvremenskog grada s poviješću u ulicama i budućnošću u očima njegovih stanovnika. Nitko ne partija tako kao Burn pa je Suma plaža adresa za čekanje jutara od 21. do 24. srpnja na Big Burn ISTANBUL s već 3000 potvrđenih parova stopala. To nije nimalo začudna brojka uzmeš li u obzir da pult između ostalih preuzimaju i Richie Hawtin, Luciano, Loco Dice, Dixon, Nicole Moudaber, Acid Pauli.

Turska ljetna euforija dere u noćima koje mirišu na rahat lokum, kožu i ulje s umjetnicima kao što su Andre Galluzzi, Anthea, Argenis Brito, Autarkic, Ayman Awad, Barnt, Bedouin, Boot & Tax, Dani Casarano, Dualitic, Felipe Valenzuela, Furkan Kurt, Hubble, Isolée, Janina, Javi Redondo, Jeremy Olander, John Acquaviva, Kalebrese, Lake People, Lawrence Klein, Lollino, Mira Joo, Nick Höppner, Nastia, Nicolas Lutz, NU, Onur Özer, Patrice Bäumel, Peter Ratkay, Ryan Elliott, Subb-an, Valentino Kanzyani i Vera!

alt

Prekrasan element lineupa je da će priliku za podijeliti svoju glazbu sa svijetom dobiti taman u natjecanje za šansu života zapleteni finalisti burn Residency natječaja, među kojima na rasplesanu tursku plažu stopala ukopava i naš Lovre Kanjer aka Lawrence Klein, koji se pridružuje turskom finalistu Furkanu Kurtu, Šveđaninu Peteru Ratkayu i francuskom Dualiticu (Mathieu-Marie Viricel).

Furkan ima svoju furku koja ga je u proteklih 5 godina profesionalnog bavljenja glazbom povela diljem Europe i Azije a pulteve je dijelio s velikima kao što su Joris Voorn, Adam Beyer, Marco Carola, Dixon, Luciano, NIna Kraviz Hot Since 82…

Šveđanin pak ima nevjerojatnu sposobnost voditi te kaskadama emocionalnih stanja, sasvim bez straha posežući u hipnozu techna. Tek tada kada ti nije jasno više gdje si sve počinje, a za Petera sve je započelo u jednom švedskom underground grotlu 2011.

alt

Deep, tech house, groove i atmosfere kaskadnog techna za Dualitica glazba i vještina bili su bijeg iz maloga sela blizu Lyona, a odrastanje su obilježili zvuci disca, funka, new wavea i rock'n'rolla, a prvi val francuske elektronike predvođen Laurentom Garnierom oblikovao je daljnje afinitete i eto nas u finalu.

O Lovri već znaš mnogo. Sin šibenskih ulica gospodin Kanjer na scenu službeno gazi 2011. Pod aliasom Lawrence Klein u svojim setovima priča intrigante priče koje te lagano uvlače, vode do vrhunaca zatim puste da se emocije smire međuigrom deep housea i deep techna. Zvuk koji preferira je mračan i tajanstven, a opet melodičan i progresivan. Početkom 2015. godine započeo je serijal mjesečnih podcasta naziva Deep Playground orijentiran na mračni i melodičan zvuk dok je sezonu 2014/2015 proveo kao rezident kluba Mangan (Šibenik) s kolegama Santiagom Batacostom i KeC-om.

Jedan je i od osnivača projekta Tour de Sound orijentiranog na pretežito house zvuk, a u sklopu nastupa s DJ kolektivom njegov nastup poprima vedrije zvukove kao što je house i nu-disco. U zadnje vrijeme intenzivno radi na vlastitoj produkciji, te pokušava i kroz produkciju prezentirati svoj stil koji je zastupljen u podcastima Deep Playground. Onaj koji je započeo put kao plesač u Haciendi i Aurori, u 2017. ujedno izdaje i prva dva EP-ja za Dewing Records i Happy Days Records.

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2