Skip to main content
  • alt
  • 3.03.2015.

Legenda housea gluha nakon incidenta u Sankeysu

Kako se oporaviš od nečeg ovakvog? Kako bi bilo kojem umjetniku bilo da izgubi jedan od osnovnih alata za rad? Drama koja se krajem siječnja odvila u Sankeysu napokon je dobila zaključak.

 
Čikaški majstor old schoool housea Lil Louis zatekao se u mančesterskom Sankeysu u subotu 24. siječnja na jednoj sasvim običnoj i uobičajenoj tonskoj probi zbog koje je navratio u klub ranije.

alt

 
Ovo obećanje sjajnog partija i jedne fine rasplesane večeri krenulo je tragično krivo kada se jedan od organizatora krenuo pohvaliti novim zvučnim rogom malo preblizu Louisova uha i Louis je na svom službenom profilu uči incidenta objavio:
 
“Komprimirani zrak koji je izletio van bio je glasniji i oštriji od bilo čega što sam ikada čuo. Užasno je zaboljelo, poskočio sam i zavrištao. Nakon boli je uslijedilo intenzivno zvonjenje i prigušena tišina. Lijeva strana prostorije je utihnula i nisam mogao čuti ništa osim te zvonjave.” 

alt

 
Situacija je do sada bila neizvjesna, ali stigla je potvrda da je Lil Louis ipak gluh na lijevo uho. Kako je udar zraka iz roga bio tako jak da je uzrokovao fizičku bol oštećen mu je i centar za ravnotežu koji se inače nalazi u unutarnjem uhu.
 
Iako je napomenuo da je tisuću puta planirao odustati ipak će nastaviti dalje s radom jer njegov dar se ne nalazi u sposobnosti sluha već u umu u kojem je sve prvo nastalo prije no što je postalo stvarno i da će iako čuje samo na jedno uho svirati dva puta glasnije kako biste mogli i osjetiti. Punu izjavu pročitajte ovdje.

Lil Louisu želimo ipak da ovoga puta liječnici nisu u pravu, a ako pak jesu da pronađe nove načine uživanja u glazbi unatoč ovom životnom preokretu.

 
sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2