Skip to main content
  • alt

Nicolas Jaar i soundtrack protiv policijske brutalnosti

Naziv filma je Jedanaest Puta. Zašto baš 11? Brojka nije nasumična već se referira na to koliko puta je Eric Garner policiji rekao “Ne mogu disati!” prije no što je umro od gušenja.

 
Američko-čileanski producent Nicolas Jaar ušao je u suradnju s redateljicom Samanthom Casolari, legendarnim producentom Brianom Jacksonom na čijoj traci “Winter in America”, nastaloj u suradnji s preminulim producentom Gilom Scott-Heronom, je izgrađena i nova zvučna pozadina.
{youtube}m2zKdIcOV5s{/youtube}

Sudjelovao je i Cory Rowe, doktor kriminalnog prava, kako bi stvorili ovaj multimedijski komad posvećen temi o kojoj se sve manje šuti kako žrtve postaju sve glasnije.

 

alt
 
Policijska brutalnost postala je svakodnevica mnogih u svjetlu nove američke “stop and frisk” politike, jer se problemi javljaju kada oni koji su iza uniforme zaboravljaju na svoju misiju da služe i štite i zamijenjuju je svojom osobnom misijom sadizma.

Redateljica Casolari napomenula je kako je cilj bio “dati moć ljudima koji su žrtve ovog institucionaliziranog sistema i prikazati njihovu ljepotu i njihovu snagu”.

 
Video je koncipiran tako da predstavlja 11 muškaraca koji su progovorili o neisprovociranoj policijskoj brutalnosti na ulicama New Yorka. Svaki od njih će ukratko ispričati svoju priču a želite li detaljnije saznati o svakoj skok ovdje.
 
brejcha 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sibold mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
wls 20 desktop