Skip to main content
  • 13.04.2023.

Legendarni Ricardo Villalobos složio je remix od 40 minuta

Čileansko-njemački DJ pretvorio je ambijentalni reggaeton u techno

Piše: 

Ricardo Villalobos poznat je po svojim maratonskim setovima, no i njegova produkcija kroz povijest je bila maratonska.

Nerijetko trake čileansko-njemačkog DJ-a prelaze granicu 10 minuta, a sve je još krenulo 2008. kada je objavio 32 minutni singl “Minimoonstar (Full Session)”.

Objavio je i traku “Fitzheuer Zieheuer” u kojoj je obradio zvukove i ritmove Bleh Orkestar Bakija Bakića kroz 37 minuta…Dok jedna od najdužih traka objavljenih u posljednjih nekoliko godina je također njegovo ruku djelo. Putovanje ritmovima minimal techna u trajanju od 37 minuta, Villalobos pripremio je kroz traku “Bionic Sad” 2016. godine.

Novo maratonsko izdanje legendarnog Ricarda Villalobosa je obrada trake Ele Minus i DJ PythonaAbril Lluvias Mil”. Ovaj duo je skladao ambijentalnu reggaeton traku, koju je čileansko-njemački DJ pretvorio u techno skladbu.

Obrade Ricarda Villalobosa nerijetko odskaču od originala te zadržavaju samo djeličke originalnih zamisli autora. Tako je za svoju obranu “Abril Lluvias Mil” iskoristio vokal Ele Minus.

Ela Minus i DJ Python svoju traku su opisali kao “priznavanje ljubavi kao vječne prakse”. Čovjek iza originalnog beata DJ Python o remixu legendarnog DJ-a i producenta kaže “Villalobos ima veliko značenje za mene osobno još od mojih tinejdžerskih godina. Stvarno sam počašćen da sam imao priliku ovo doživjeti. U mojim očima, on je Michael Jordan glazbe.” Dok vokalistica Ela Minus za kraj zaključuje: “Što da kažem? To je jednostavno Ricardo Villalobos.”

Ricardo Villalobos ima posebno mjesto na svjetskoj sceni elektroničke glazbe, a pogotovo na Ibizi na najmoćnijem otoku poznatom po elektronskoj glazbi. Tamo već preko 20 godina svako ljeto ima rezidenciju šta nije lako postići u svijetu gdje se sve brzo mijenja.

Također je jedan od rijetkih Techno DJa na svijetu koji je imao direktnu suradnju za remix "Depeche Mode" (The Sinner in Me) jedan masterpeace. Dobio je poziv direktno od benda što je njima bila čast da im ikona napravi remiks.

Legendarni Ricardo Villalobos stiže 21. travnja u Zagreb na We Love Sound Hala plesnjak, a za pultom mu se pridružuju Rhadoo i Mate Čeko. Ulaznica za 12-satno glazbeno putovanje dostupne su na web stranici We Love Sounda.

FB EVENT: We Love Sound Hala pres. Ricardo Villalobos, Rhadoo, Mate Ceko

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2