Skip to main content
  • 24.10.2021.

Legendarni talijanski klub nakon 26 godina mora ustupiti mjesto sveučilištu

Već 26 godina Goa Club u talijanskoj prijestolnici Rimu popularna je institucija za učenike elektroničkog plesa. Ali sada je gotovo.

Piše: 


Kako je vlasnik Giancarlino najavio u razgovoru za "DJ Mag Italia", klub sada mora ustupiti mjesto sveučilišnim učionicama. Prije toga bit će velika oproštajna zabava 31. listopada s Donatom Dozzyjem, Evom Geist, Adielom i mnogima drugima.

Znači zbogom zauvijek? "Nadajmo se da nije, jer je Giancarlino u intervjuu također potvrdio da su već pronađena dva nova moguća mjesta u kojima će se stvoriti Goa Club 2.0. "To će nam omogućiti da pripremimo Goa Club 2.0 s većom otvorenošću prema umjetnosti, uključujući izložbene prostorije, radionice i studija za snimanje koji su otvoreni tijekom dana", rekao je (još uvijek) vlasnik.

Dok Goa Club gubi svoj prostor, s druge strane najveći problemi s kojim su se susretali kultni klubovi Berlina, Amsterdama i Londona je gentrifikacija.

Goa Club je bio utočište imenima elektroničke glazbe kao što su Ricardo Villalobos, Sonja Moonear, Seth Troxler, Mind Against, Rhadoo, Jeff Mills, Dixon, DJ Tennis, Praslea, Sven Väth, Richie Hawtin, Courtesy, Jamie Jones, Raresh, Marco Carola, Claudio Coccolutto…, a 2018. je gostovao na Exit festivalu u sklopu No Sleep pozornice.

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk