Skip to main content
  • 24.10.2021.

Ruku pod ruku za dobar cilj. Klupska scena udružuje snage za mentalno zdravlje

Kako ujediniti klupsku scenu? Odgovor je vrlo jednostavan – dobrotvorna akcija.

Piše: 

Deseci umjetnika, deseci sati livestreama i jedan cilj – prikupiti novac za liječenje mentalnog zdravlja u glazbenoj industriji i pružiti resurse onima kojima su potrebni.


Photo: www.facebook.com/JimllPaintIt

Industrija elektroničke glazbe u nekim je dijelovima poput raja na zemlji

Putovanja, tjedni nastupi, slika idealnog svijeta u kojem je umjetnik stavljen na pijedestal, sveden na ulogu idola. Ono o čemu se nedovoljno govori su svakakvi problemi, najčešće mentalno zdravlje – posljedica života stavljenog na kušnju svih vrsta. U svoj ovoj žurbi pandemija nam je svima omogućila da zastanemo, dodatno udahnemo, pogledamo probleme oko sebe.

Problemi s kojima se mnogi od nas bore, problemi koji su postojali mnogo prije pojave Covid-19. Cilj Grooves For The Mind je koristiti glazbu za podizanje svijesti o mentalnom zdravlju u cijelom svijetu, a istovremeno podržati dobrotvornu organizaciju Mind & Solemen.


Photo: www.facebook.com/JimllPaintIt

Ujedinjeni kako bi podigli svijest o mentalnom zdravlju unutar scene koju tako dobro poznaju. Predstavljajući ono što svakodnevno rade, DJ-evi iz cijelog svijeta 29. listopada sudjelovat će u dobrotvornom prijenosu uživo, odakle će sve donacije ići britanskoj organizaciji za mentalno zdravlje Mind i Solemen, indonezijskom ekvivalentu pomoći ljudima koji žive u siromaštvu. Emitiranje će trajati 24 sata, a sudjelovat će 34 umjetnika na 12 različitih lokacija u 7 zemalja.

Grooves For The Mind ima za cilj promicanje svijesti o mentalnom zdravlju u glazbenoj industriji i pružanje resursa onima kojima je to potrebno. Kao što možete lako pogoditi, svi umjetnici pristali su se besplatno pojaviti u projektu. Iako će mnoga imena biti otkrivena tek na dan događaja, neka od njih su već poznata. To su Dave Clarke, Ralph Lawson, Cinthie, Anja Schneider, Dam Swindle i Hiroko Yamamura.

 

defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop