Skip to main content
  • alt
  • 29.11.2014.

LifeBeat – glazbom protiv AIDS-a

Lifebeat: Music Fights HIV/AIDS manifestacija kulminirat će velikim dobrotvornim partyjem u njujorškom kultnom klubu Pasha s imenima kao A-Trak, Fedde Le Grand, Dirty South, Tritonal, Green Lantern…

 
Lifebeat: Music Fights HIV/AIDS neprofitna je organizacija osnovana 1992. koja pomaže u edukaciji mladih i prevenciji daljnjeg širenja pandemije koja je do sada odnijela 32 milijuna života a još 34 milijuna diljem svijeta živi s ovom bolešću. Lifebeat mobilizira glazbenu industriju kako bi prenio svoju poruku kroz tisak, društvene i digitalne medije, organizacijom glazbenih događanja i distribucijom literature i prezervativa.
 
Cjelokupna manifestacija održava se u rasponu od 24. studenog – 1. prosinca i uključuje razne platforme kako bi privukla pozornost na ovaj, još uvijek vrlo istaknut, problem. Ovogodišnju kampanju naziva #MusicFightsAIDS završiti će velikim koncertom u Pashi 30.studenog, u trajanju 16.00 do 00.01 (kada nastupa službeni dan borbe protiv AIDS-a). Cilj kampanje je potaknuti mlade ljude da prakticiraju siguran sex i testiraju se. Uz već spomenute glazbenike, niže možete provjeriti tko se još javio za sudjelovanje, a posjetitelje očekuju i gosti iznenađenja.

alt

 
Među partnere ove hvale vrijedne inicijative ubrajaju se Beatport, Cielo, CPXi, DJ Mag, Fame House, Get In!, mtvU, ONE, Output, PachaNYC, Resident Advisor, SiriusXM, Spotify, TMWRK, Traxsource, Ultra Records, Viacom, Village Voice, Walgreens, Webster Hall i Wing Advertising, a 9 velikih ekrana postavljenih na Times Squareu neprestano megafonski šire poruku. 

alt

 
Bolest, koja svom domaćinu okreće vlastiti imunosustav protiv njega, buknula je početkom stoljeća a u posljednjih nekoliko desetljeća 20. st. poprimila oblike pandemije. Zaraženi su isključivani iz društva, osuđivani i prepušteni sami sebi. No vremena se mijenjaju i jedini način za napredak je da shvatimo da ovaj problem neće nestati ako samo zatvorimo oči. Oboljeli više nisu sami jer se čitav svijet bori s njima. Sutra očekujemo fantastičan koncert i dostojno zatvaranje ove kampanje.
brejcha 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
soul gravity mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2