Skip to main content
  • alt
  • 29.11.2014.

Amsterdam diže uzbunu oko smrtonosnog “kokaina”

Izgleda da je amsterdamsko tržište preplavila pošiljka smrtonosnog praha koji je potakao vlasti da poduzmu drastične mjere.

 
Znakovi ispisani na elektroničkim semaforima upozoravaju turiste koji se neprestano slijevaju u grad da izbjegavaju ovaj potencijalno opasni opijat. Situacija je dosegla kritičnu masu i podigla grad na noge nakon što su u amsterdamskoj hotelskoj sobi pronađena tijela dva britanca Shauna Brotherstona (20) i Bradleya Pricea (21). 
 
Rezultati obdukcije se još čekaju, ali kako je ova specifična vrsta kokaina pronađena u sobi postoji opravdana sumnja da je upravo tajj prah uzrokovao tragediju koja je potakla postavljanje znakova, kao očajnih upozorenja, diljem grada.

alt

 
Ova dva momka iz Plymoutha posjetila su Amsterdam s ciljem proslave Priceova rođendana ali čini se da je slavlje izmaklo kontroli. Price i Brotherson samo su posljednji u nizu do sada potvrđenih 14 žrtava koji su trebali hitnu medicinsku pomoć po konzumiranju onoga što su mislili da je kokain ali zapravo im je bio prodan “bijeli heroin”.
 
Bijeli heroin je naziv kojim policija i mediji zovu posebice čistu formu heroina i policija sumnja da kako je supstanca izgledom u potpunosti nalik kokainu i kako je tek kemijskom analizom tragova bilo moguće utvriti da se radi o ovoj smrtonosnoj heroinskoj inačici, da čak i oni koji ga preprodaju možda ne znaju što imaju na rukama.

alt

 
Ovaj problem bi bio iznimno alarmantan u bilo kojem gradu, no činjenica da mnogo turista dolazi u Amsterdam upravo radi ovakvih ekperimenata samo eksponencijalno povećava rizik novih smrti. Amsterdam ima toliko toga za ponuditi i nadamo se da će se prestati percipirati kao meka za eksperimentalne egzibicije s opijatima, kao ova koja je slavljenje jednog života završila time da su dva postala dio crne statistike tamnog naličja amsterdamske scene. Lako je biti geral nakon bitke svakako, ali sve se na poslijetku svodi na individualni izbor i osobnu odgovornost.
brejcha 2
sonus 1
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
dobar house mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju