Skip to main content
  • 3.02.2021.

Loše vijesti iz Rijeke: Zatvara se klub Crkva

Uslijed okolnosti uzrokovanih pandemijom Covid i nemogućnosti trenutnog opstanka pod demokratskim fašističko-kapitalističkim režimom, vrata Crkve zatvaraju se zauvijek, ističe se u objavi na FB koju je stavio pokretač kluba Saša Jovanović

Piše: 


"Naša Crkva imala je priču. Imala je taj vajb.
Crkva je bila i ostala najbolja.
Jedina prava!

Hvala vam za svaki ples, osmijeh i sreću, hvala za svaki dolazak i svako jutro koje smo dočekali zajedno. Hvala svim umjetnicima koji su ovdje nastupali, hvala i onima koji nisu, a ipak su svojim zvukom ispunili naše svete odaje. Hvala i onima koji nas hejtaju iz njima znanih razloga, interesa i pobuda. Hvala našim redarima, svim djelatnicima i prijateljima. Stvorili smo lijepa sjećanja i ispisali povijest riječkog i regionalnog klabinga svjetskog ranga.

Najviše žalim što se nećemo pozdraviti na zadnjem velikom derneku.
Ali tako je moralo biti. Crkva će ostati u tom nekom međuprostoru zvanom vječnost.
Jedno je sigurno, ako je ova pandemija teški put u neko bolje, iskrenije i naprednije društvo, neka onda ova naša Crkva bude žrtvovana za to i neka se sva energija koju smo ovdje godinama proizvodili iskoristi u tu svrhu.

Ako, međutim, bude drugačije, znajte da je ona pala zbog sumraka kulture, ljudskosti i ljubavi u društvu u kojem je profit važniji od života. Kada prilike dozvole, organizirat ćemo proslavu u znak sjećanja na najbolji hrvatski klub. Do tada, open your mind, mogućnosti su neograničene.

Voli vas Saša"

Crkva je otvorena na jesen 2014.
Zbog koronavirusa na izdisaju su svi glazbenici i djelatnici u kulturi diljem svijeta. Gašenje Crkve samo je početak onoga o čemu se pričalo još od početka pandemije, a to je da prijeti nestanak našoj kulturi. Nadajmo se da će promotori, festivali, klubovi i svi ostali opstati u ovim teškim vremenima.

wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk